Ποδόσφαιρο για όλους! 4η σεζόν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας

Ποδόσφαιρο για όλους! 4η σεζόν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης για 4η σεζόν, ώστε να προσφέρει όπως κάθε χρόνο αμέτρητα χαμόγελα, συγκινητικές και μοναδικές στιγμές που μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό όσων συμμετέχουν.

Συγκεκριμένα το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, η ΕΠΟ σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» διοργανώνει την τελική φάση του πρωταθλήματος, το οποίο πλέον καθιερώνεται ως θεσμός στη χώρα μας, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα και είναι για όλους!

H σέντρα της φετινής τελικής φάσης θα δοθεί την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 19:30, με τη διενέργεια της κλήρωσης των αγώνων στο ξενοδοχείο London στην Αθήνα. Την παρουσίαση της κλήρωσης έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος θα δώσει το παρών και στις φετινές εκδηλώσεις του προγράμματος μετά την περσινή του παρουσία στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας. Συνέχεια θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Γήπεδο Βούλας, όπου στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το αγωνιστικό σκέλος τους Πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πρεσβευτής του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για την Ψυχική Υγεία» είναι ο legend της Εθνικής Ομάδας και Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Ντέμης Νικολαΐδης ενώ τις φετινές δράσεις του προγράμματος θα τιμήσει για ακόμη μια σεζόν ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης.

Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς θα πάρουν μέρος φορείς ψυχικής υγείας από συνολικά 25 δομές (8 από Αττική, 15 από την περιφέρεια και 2 από Ευρώπη), που απαρτίζονται από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και επαγγελματίες – ειδικούς ψυχικής υγείας, καθώς και πλήθος εθελοντών. Για ακόμη μια χρονιά το πρωτάθλημα διατηρεί το διεθνή του χαρακτήρα με τη συμμετοχή δομών ψυχικής υγείας από την Ιταλία και την Ισπανία. Ο συνολικός αριθμός παικτών-ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τους 140, ενώ αν συνυπολογιστούν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας και οι συνοδοί, ο αριθμός θα προσεγγίσει τους 200 συμμετέχοντες.

Το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ψυχικής Υγείας εντάσσεται στο συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας «Ποδόσφαιρο για την Ψυχική Υγεία», το οποίο σχεδιάζεται και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου. Αντίστοιχα, η ΕΔΡΑ, ως Προεδρεύων φορέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Σωματική Άσκηση και την Ψυχική Υγεία και δραστηριοποιούμενος από το 2001 για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, μέσα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία στοχεύει να αναδείξει την ευεργετική επίδραση του ποδοσφαίρου και της φυσικής άσκησης και να προάγει τον αθλητισμό για όλους.

Οι στόχοι
• Η δραστηριοποίηση και κοινωνικοποίηση των ψυχικώς πασχόντων μέσω του ποδοσφαίρου και η ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως θεραπευτικό εργαλείο για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας.
• Η ανάδειξη της σημασίας της άθλησης και της φυσικής άσκησης για την ψυχική υγεία.
• Η θεσμοθέτηση μιας ετήσιας διοργάνωσης, στην οποία θα μετέχουν φορείς ψυχικής υγείας από όλη την Ελλάδα.
• Η ενημέρωση και κυρίως η ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας.
• Η δημιουργία επιστημονικών δεδομένων για την ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
• Η ανάπτυξη ενός στέρεου δικτύου εθελοντών.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Πρωταθλήματος:

1) ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΛΘΑΙΑ Α.μ.Κ.Ε
2) ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗ – ΦΩΚΙΔΑ –ΦΘΙΩΤΙΔΑ
3) Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Ξενώνας Αργισσα – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
4) ΕΨΥΚΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΝΙΜΑ
5) ΕΔΡΑ – ΠΕΨΑΕΕ
6) ΕΠΑΨΥ Franco Basaglia – ΕΠΑΨΥ ΑΡΙΑΔΝΗ
7) ΕΚΕΨΥΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑ – Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ., Οικοτροφείο “Ειρμός”
8) ΘΕΨΥΠΑ ΛΑΡΙΣΑ
9)ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ – ΑΛΘΑΙΑ Α.Μ.Κ.Ε., Οικοτροφείο Ιοκάστη / Π.Δ. Ύσσωπος
10)ΔΙΟΔΟΣ ΑΜΚΕ (ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ Κ.Η.Π.ΟΣ)-ΕΠΑΨΥ ΞΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ, ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ Α7 “CONNECT SUPPORT”
11) COOSS MARCHE ONLUS
12) FUNDACIÓN INTRAS

Πηγή: ΕΠΟ


Σχολιάστε εδώ