Μεγάλη κίνηση Μώραλη: Έσβησε κλήσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Πειραιά

Μεγάλη κίνηση Μώραλη: Έσβησε κλήσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ ο Δήμος Πειραιά

Σε μια κίνηση που δείχνει ότι συμπάσχει με τους δημότες, που περνάνε δύσκολα λόγω της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών και της ανεργίας, προχώρησε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, με εισήγησή του, διεγράφησαν πρόστιμα από κλήσεις σε οχήματα, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Τη σχετική απόφαση πήρε ομόφωνα το Συμβούλιο και αυτομάτως έφυγε ένας… βραχνάς από πολλούς δημότες που είχαν παλιά χρέη από κλήσεις.

Για να γνωρίζει ο κόσμος, να πούμε ότι ο δήμαρχος Πειραιά δεν έκανε κάτι παράνομο, απλά εφάρμοσε έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες περίπου, αλλά δεν τον έχει εφαρμόσει κανένας ΟΤΑ, ακριβώς ε­πειδή θέλουν να εισπράττουν, παράνομα, χρήματα που δεν οφείλουν να καταβάλουν οι δημότες γιατί έχουν διαγραφεί. Δεν μιλάμε για τα χρέη που ξεπέρασαν την εικοσαετία.

Ο νόμος που αναφέρουμε λέει ότι όποιο χρέος καταγραφεί και δεν βεβαιωθεί εντός τριετίας, παραγράφεται. Δηλαδή έχει κοπεί μια κλήση το 2001 και ο Δήμος σού στέλνει χαρτί ότι σου βεβαιώθηκε το πρόστιμο, το 2024. Αυτό το πρόστιμο έχει παραγραφεί και δεν πρέπει να πληρωθεί.

Σε αυτόν τον νόμο βασίστηκε ο δήμαρχος και έσβησε κλήσεις ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. Έκανε κίνηση-ματ που πρέπει να τη γνωρίζουν όλοι οι δημότες. Γιατί το καλό θα πρέπει να λέγεται και να επαινείται.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ