Στις όχθες του Νείλου

Στις όχθες του Νείλου


Συγγραφείς
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ &
ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 


Τρεις γυναίκες από διαφορετικές εποχές συναντιούνται στην Αλεξάνδρεια: η γοητευτική και αξεπέραστη γιαγιά Νόρα, η Βάλη, η εγγονή της, και η Βαΐα, η πανέμορφη θεραπαινίδα της Κλεοπάτρας. Περπατώντας στα δρομάκια και στις γειτονιές της ιστορικής πόλης, αφουγκραζόμαστε τον ψίθυρο που έρχεται από τη μακρινή έρημο και με τις φελούκες τριγυρνάμε στις καλαμιές του Νείλου.

Περνούν μπροστά απ’ τα μάτια μας οι Πτολεμαίοι, η Κλεοπάτρα και οι Ρωμαίοι. Συναντάμε τη μελαγχολική ματιά του Καβάφη και την αρχοντιά των Ελλήνων στα χρόνια που βασίλευαν εκεί ως βαμβακέμποροι. Ζούμε τις μάχες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ακούμε τα κανόνια του Ελ Αλαμέιν. Τριγυρνάμε στις επαύλεις των Ελλήνων, αυτές που εγκατέλειψαν όταν όλα κρατικοποιήθηκαν μετά τον Νάσερ.

Συγκινούμαστε από τα γυρίσματα που έφερε η ζωή στην οικογένεια του Λέοντα Χρυσού, τα μέλη της οποίας αναγκάστηκαν να φύγουν από την Αλεξάνδρεια, αφήνοντας τα πλούτη τους, για να βρουν τελικά στην Αθήνα αγάπη και ευτυχία. Και με ένα κοσμοπολίτικο πέρασμα από την Ελβετία, τη Νέα Υόρκη και τη Μύκονο, στα ίχνη μιας αστυνομικής περιπέτειας, μεταφερόμαστε στο σήμερα, βιώνοντας συγκλονιστικούς έρωτες, ιστορικές στιγμές, δάκρυα και χαρές. Όλα αυτά μαζί με Έλληνες Αλεξανδρινούς, παλαιότερα και σήμερα…


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Οι συγγραφείς Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου γεννήθηκαν στην Αθήνα. Είναι γνωστοί στους αναγνώστες ως «το ζευγάρι».
Ο Γιάννης σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος στη Γερμανία και έκανε διδακτορικό στους αυτοματισμούς στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Μιλάει γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά. Η Μαρίνα σπούδασε στη Σχολή Βακαλό και τελείωσε την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μιλάνου. Μιλάει ιταλικά και γαλλικά.
Έχουν έναν γιο και για πολλά χρόνια διατηρούσαν μαζί τεχνική εταιρεία.
Ο Γιάννης και η Μαρίνα Αλεξάνδρου είναι στον συγγραφικό χώρο πάνω από 25 χρόνια και έχουν γράψει μέχρι σήμερα 24 βιβλία που αγαπήθηκαν από χιλιάδες αναγνώστες.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Κατηγορία: Πεζογραφία Ελληνική
ISBN: 978-618-02-5544-7



Σχολιάστε εδώ