Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

“Οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για τις αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό είναι υποκριτικές και παραπλανητικές, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί το ρόλο του “χωροφύλακα” των ευρωπαϊκών συνόρων και τη μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, από τους Κανονισμούς του Δουβλίνου και την απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας μέχρι το σημερινό απάνθρωπο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.” σχολίασε το ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Και πρόσθεσε: “Η “ευελιξία” στον έλεγχο των συνόρων από κάθε κράτος-μέλος στο όνομα “κρίσεων ή απειλών” και ο εγκλωβισμός στις πρώτες χώρες υποδοχής -όλα αυτά που επικαλείται δηλαδή η γερμανική κυβέρνηση, για να ανοιγοκλείνει τη “στρόφιγγα” των ροών ανάλογα με τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου- ήταν στον πυρήνα του νέου Συμφώνου (όπως επίσης προβλέπει και η Συνθήκη Σένγκεν), το οποίο από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε και καταψήφισε το ΚΚΕ.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η πολιτική αυτή της Γερμανίας υλοποιείται από μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση αποδεικνύει τη σύμπτωση των αστικών ευρωενωσιακών δυνάμεων κάθε απόχρωσης στο αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ.

Εδώ και τώρα να καταργηθεί όλο αυτό το άδικο ευρωενωσιακό πλαίσιο σε βάρος των ξεριζωμένων, οι απαράδεκτες λίστες των ασφαλών χωρών, οι προβλέψεις του νέου Συμφώνου. Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία όλων των προσφύγων στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους και όχι ανάλογα με τα γεωπολιτικά παζάρια, όπως συμβαίνει με την απαράδεκτη πολιτική “δυο μέτρων και δυο σταθμών” απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες, σε αντίθεση με τους πρόσφυγες από άλλες χώρες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ (Παλαιστίνη, Συρία, Αφγανιστάν κ.ά.).”



Σχολιάστε εδώ