«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»: Η κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής…

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»: Η κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής…

Iδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό που πληροφορηθήκαμε. Συγκεκριμένα, ύστερα από δικαστική μάχη δύο ετών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Δυτικής Μακεδονίας έκανε δεκτή την αίτηση τριτανακοπής για το λεγόμενο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» και έτσι ακυρώνεται η έγκριση λειτουργίας του από τον Ειρηνοδίκη Φλώρινας και το σωματείο οδηγείται σε διάλυση.

Τώρα φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια σε δικαστικό επίπεδο, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η μικρή ομάδα που καλλιεργεί τον «μακεδονικό αλυτρωτισμό» στη Δυτική Μακεδονία, με τη στήριξη των Σκοπίων αλλά και της Τουρκίας (μέσω των τουρκοσυλλόγων της Θράκης), επιδιώκει να δημιουργήσει θέμα «μακεδονικής μειονότητας».

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδέχθηκε, με την υπογραφή της, την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» τούς δίνει την ευκαιρία να επιχειρούν να περάσουν τον αλυτρωτισμό τους μέσω της ίδρυσης τέτοιων συλλόγων για τη «μακεδονική γλώσσα». Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, παραμένει απλός παρατηρητής…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: e-ptolemeos.gr


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ