Αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 (trailer)

Αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 (trailer)

Η Κωμωδία πρωταγωνιστεί στο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 και υπόσχεται άφθονο γέλιο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει! Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ιθάκη μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί.


Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης έχει ξεκινήσει. Από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024, η Ιθάκη μας προσκαλεί σε μια εβδομάδα γεμάτη γέλιο, έμπνευση και πολιτισμό. Φέτος, το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ είναι η «Κωμωδία… αντίδοτο στην παρακμή», με στόχο την ανάδειξη της κωμωδίας ως θεραπευτικής δύναμης σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Το φεστιβάλ, που εστιάζει στην καλλιτεχνική και πολιτιστική παραγωγή, προσφέρει παράλληλα ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, καλώντας μας να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτήν την πολιτιστική γιορτή με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από τρία μέρη:

  1. ΑΥΛΑΙΑ – Το διαγωνιστικό μέρος, στο οποίο οκτώ θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν πρωτότυπες διασκευές της Οδύσσειας του Ομήρου σε μια κωμική προσέγγιση. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για το πρώτο βραβείο των 1.000 €, με την επιλογή να γίνεται μέσα από το κοινό και την κριτική επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει καταξιωμένους καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς.
  2. ΣΚΗΝΗ – Στη δεύτερη φάση, οκτώ επαγγελματικοί θεατρικοί θίασοι θα παρουσιάσουν έργα μεγάλης διάρκειας, δίνοντας έμφαση στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία.
  3. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η τρίτη φάση του Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικά εκπαιδευτικά σεμινάρια ανοιχτά για το κοινό.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ αναλαμβάνουν από κοινού ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Γάκης και η θεατρολόγος και σκηνοθέτης Αθηνά Αρσένη.

Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιθάκης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση” του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδων “Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό – Το αναλυτικό πρόγραμμα για όλες τις ημέρες θα το βρείτε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελιδα: https://festivalithaki.gr ή να επικοινωνείτε στο τηλ: +302674033163 και το email  [email protected].

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 – ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 – Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Cosmos 965 – Innews.gr – In Kefalonia 89,2  – Inkefalonia.gr – Lifo.gr – Monopoli.gr – Newsbomb.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Tsomokos SA


Σχολιάστε εδώ