4ο AEGEAN OMIROS COLLEGE International Basketball Tournament Crete: Συνάθροιση αστέρων στο Ηράκλειο

4ο AEGEAN OMIROS COLLEGE International Basketball Tournament Crete: Συνάθροιση αστέρων στο Ηράκλειο

Το 4ο AEGEAN OMIROS COLLEGE International Basketball Tournament Crete (14-15 Σεπτεμβρίου) βρίσκεται προ των πυλών και το Ηράκλειο γεμίζει με μερικούς από τους κορυφαίους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, η Αρμάνι Μιλάνο και η Βίρτους Μπολόνια συνθέτουν το καρέ των ομάδων που συμμετέχουν στο φετινό, πολύ ανταγωνιστικό διεθνές τουρνουά μπάσκετ του Ηρακλείου.

Φυσικά και οι τέσσερις ομάδες έχουν κάνει αρκετές αλλαγές στα ρόστερ τους στη διάρκεια του καλοκαιριού, με στόχο να έχουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τη φετινή σεζόν. Κάπως έτσι, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά παίκτες όπως ο Εβάν Φουρνι, ο Σάσα Βεζένκοβ, ο Σκότι Γουίλμπεκιν, ο Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Ζακ ΛεΝτέι.

Ολυμπιακός

Αϊζάια Κάναν, Λουκ Σίκμα, Ίγκνας Μπραζντέικις, Γιώργος Τανούλης (δανεικός), Μιχάλης Λούντζης και Βενιαμίν Αμπόση αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν πολύ δυναμικά και πολύ στοχευμένα στην αγορά, για να προσδώσουν μεγαλύτερο βάθος και περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ τους ενόψει της σεζόν 2024/25.

Η δύσκολη περίπτωση του Σάσα Βεζένκοβ, λόγω του συμβολαίου που τον δέσμευε στο NBA, αλλά και η αναπάντεχη προσθήκη του Εβάν Φουρνιέ, ενός αθλητή με 704 αγώνες κανονικών περιόδων και σχεδόν 10.000 πόντων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ήταν αυτές που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ωστόσο, οι μεταγραφές τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόσα και Κίναν Έβανς (που είναι τραυματίας και υπολογίζεται για μεταγενέστερο σημείο της σεζόν), ήταν εξίσου σημαντικές για την ενίσχυση της περιφέρειας. Κερασάκι στην τούρτα, ήταν, βέβαια, ο Εβάν Φουρνιέ. Ένας παίκτης με 704 αγώνες κανονικών περιόδων στο NBA, που έχει σημειώσει σχεδόν 10.000 πόντους στην καριέρα του.

Σταθερά, στο τιμόνι της ομάδας του Πειραιά, παραμένει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ οι παίκτες που συνεχίζουν για ακόμα σεζόν είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Μουσταφά Φαλ, Τόμας Γουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Νίκολα Μιλουτίνοβ Φιλίπ Πετρούσεβ, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Μόουζες Ράιτ.

Φενέρμπαχτσε

Πέρσι, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανέλαβε τη Φενέρμπαχτσε μεσούσης της σεζόν, παραλαμβάνοντας ένα ρόστερ που δεν είχε επιλέξει εκείνος. Φέτος, ο Λιθουανός τεχνικός είχε την άνεση να κάνει τις προσθαφαιρέσεις που επιθυμούσε.

Κάπως έτσι, οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης, Τζόναθαν Μότλεϊ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαμ Μάνταρ, Αμίν Νουά, Νέιτ Σεστίνα, Σεμούς Χαζέρ αποχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ εκεί μετακόμισαν οι Γουέιντ Μπάλντγουιν, Ντέβον Χολ, Νικολό Μέλι, Μπόνζι Κόλσον, Λούκα Σάμανιτς, Κεμ Μπιρτς και Ερτέν Γκαζί.

Σταθεροί στη θέση τους παρέμειναν οι Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, Μάρκο Γκούντουριτς, Σκότι Γουίλμπεκιν, Νταϊσόν Πιέρ, Σερτάτς Σανλί, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς,  Μετεκτσάν Μπιρσέν, Χαμζά Μεστόγλου και Μερτ Εκσιόγλου.

Αρμάνι Μιλάνο

Σε μία αναζωογόνηση του ρόστερ της προχώρησε το καλοκαίρι η Αρμάνι Μιλάνο. Ο Κάιλ Χάινς κρέμασε τα παπούτσια του, οι Νικολό Μέλι, Γιοχάνες Φόγκτμαν, Ντέβον Χολ, Άλεξ Πόιθρες, Μπίλι Μπάρον, Σαμπάζ Νέιπιερ, Ντένζελ Βαλεντάιν και  Μάοντο Λο μετακόμισαν σε νέες πολιτείες και ο Έτορε Μεσίνα άναψε το πράσινο φως για τις μεταγραφές των Ζακ ΛεΝτέι, Τζος Νίμπο, Νένταντ Ντιμιτρίεβιτς, Άρμονι Μπρουκς, Λεάντρο Μπολμάρο, Ουσμάν Ντιόπ, Φαμπιάν Κοζέρ, Ντέιβιντ ΜακΚόρμακ.

Την ίδια ώρα, τη θητεία τους στο Μιλάνο συνεχίζουν οι Νίκολα Μίροτιτς, Σαβόν Σιλντς, Στέφανο Τονούτ, Ντιέγκο Φλακαντόρι, Γκιγιέμο Καρούσο, Τζαμπάολο Ρίτσι και Τζορντάνο Μπορτολάνι.

Βίρτους Μπολόνια

Λούκα Μπάνκι και Βίρτους Μπολόνια αποτέλεσαν την περσινή έκπληξη στην EuroLeague, όμως κάποια στιγμή έμειναν από δυνάμεις. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισαν ότι χρειάζονται περισσότεροι αθλητές για μια τόσο απαιτητική διοργάνωση.

Ως εκ τούτου, τις θέσεις των Ίφε Λούντμπεργκ, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Μπράιαντ Ντάνστον, που έπαιζαν περισσότερο και των Αβούντου Αμπάς, Ρίχαρντς Λόμαζ, Μπρούνο Μασκόλο, που δεν είχαν τόσο ενεργό ρόλο, πήραν οι  Γουίλ Κλάιμπερν, Ματ Μόργκαν, Ρέιτζον Τάκερ, Αντρέι Γκραζούλις, Νίκολα Ακέλε, Μόμο Ντιούφ και Ρικάρντο Βισκόντι.

Αυτοί θα πλαισιώσουν τους Τόκο Σενγκέλια, Ντάνιελ Χάκετ, Μάρκο Μπελινέλι, Αϊζάια Κορντινιέ, Αλεσάντρο Παγιόλα, Ακίλε Πολονάρα, Άντε Ζίζιτς και  Νταβοντέι Κέικοκ.



Σχολιάστε εδώ