ΥΠΕΞ: Ο ρόλος των στελεχών είναι όλο και πιο υποβαθμισμένος…

ΥΠΕΞ: Ο ρόλος των στελεχών είναι όλο και πιο υποβαθμισμένος…

Αλλαγή φρουράς στο διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς ο μέχρι τώρα επικεφαλής Αλέξανδρος Παπαϊωάννου έχει οριστεί από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως πρέσβης της χώρας μας στο Βερολίνο. Στη θέση του θα τοποθετηθεί η Μαίρη Κοραντή, που έρχεται από τις Βρυξέλλες.

Η Μαίρη Κοραντή είναι κόρη του πρέσβη ε.τ., πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή. Η Μαίρη Κοραντή αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο, αν και, όπως αντιλαμβάνονται όλοι οι παροικούντες πέριξ του Νεοκλασικού και της Ακαδημίας 1, ο ρόλος των στελεχών της Διπλωματικής Υπηρεσίας είναι όλο και πιο υποβαθμισμένος…

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι επίκειται σημαντική αλλαγή και στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς η Άννα-Μαρία Μπούρα προετοιμάζει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες. Στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του γενικού προξένου στην Κωνσταντινούπολη και πρώην εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνου Κούτρα.


Λύθηκε με μικρή καθυστέρηση

Από τη «Διαύγεια» πληροφορηθήκαμε ότι ο Δημήτριος Θωμάκος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση «Master of Arts in Law and Diplomacy», διορίστηκε σε θέση μετακλητού συνεργάτη στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Γεώργιου Γεραπετρίτη. Επίσης, παρατείνεται η απόσπαση του Γεώργιου Δημητριάδη, πληρεξούσιου υπουργού Α’ με καθήκοντα συνδέσμου στο υπουργείο Τουρισμού, για διάστημα ενός έτους.

Για δύο έτη αποσπάται ο Βασίλειος Γκουλούσης, σύμβουλος πρεσβείας Α’, με καθήκοντα συνδέσμου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημοσιεύθηκε η μετάθεση της Αγλαΐας Μπαλτά, για μεγάλο διάστημα επικεφαλής της Εθιμοτυπίας του ΥΠΕΞ, στην πρεσβεία της Μαδρίτης, με παράλληλη διαπίστευση στο πριγκιπάτο της Ανδόρρας. Η δημοσίευση είχε καθυστερήσει λόγω τυπικού κωλύματος στην απόφαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε ο αδελφός της κ. Μπαλτά, εκκρεμότητα η οποία λύθηκε φυσικά, έστω και με μικρή καθυστέρηση.


Προαγωγές…

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για κατ’ εκλογή προαγωγή από τον βαθμό του συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ στον βαθμό του γενικού συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ των κάτωθι υπαλλήλων του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών: Ζωγράφου Αναστασία, Σαρρή Αγγελική, Βρεττάκης Μιχαήλ.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ