Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Το ψέμα που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ, ομιλούν «για τη νύχτα που έχασε τα πάντα»: Κέρδισε την τηλεοπτική μονομαχία η Κάμαλα Χάρις παρουσιάζοντας ένα άλλο πρόσωπο

Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Το ψέμα που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ, ομιλούν «για τη νύχτα που έχασε τα πάντα»: Κέρδισε την τηλεοπτική μονομαχία η Κάμαλα Χάρις παρουσιάζοντας ένα άλλο πρόσωπο


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*
Άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Hellas Journal


Χωρίς καμία αμφιβολία, η σημερινή Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Κάμαλα Χάρις, ήταν η νικήτρια της χθεσινής τηλεοπτικής μονομαχίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνιας.

Η κ. Χάρις κατάφερε να «κλείσει» σε μόνιμη άμυνα τον κ. Τραμπ, ο οποίος δεν περίμενε ούτε την επιθετικότητα της, ούτε το ύφος της, που έβγαζε μεν ειρωνεία, αλλά και αυτοπεποίθηση.

Η Αντιπρόεδρος ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος, σε σημείο που μερικοί, όπως ο υποφαινόμενος που έχω καλύψει τις δραστηριότητες της στο Λευκό Οίκο τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια, τρίβαμε τα μάτια μας. Δεν είχε καμία σχέση με την πολιτικό που γνωρίσαμε σαν Αντιπρόεδρο και σίγουρα θύμισε την γερουσιαστή, όταν πολεμούσε χωρίς σταματημό για τα συμφέροντα των κατοίκων της Καλιφόρνιας.

Ο κ. Τραμπ δεν ήταν ο γνωστός -εκτός μερικών περιπτώσεων. Οι σύμβουλοι του τον έπεισαν να είναι προσεκτικός και ευγενικός, με αποτέλεσμα να χαθεί μεταξύ του πραγματικού εαυτού του και ενός «νέου Τραμπ», που προσπάθησαν να παρουσιάσουν οι συνεργάτες του.

Βέβαια, μία τηλεοπτική μονομαχία δεν εκλέγει Πρόεδρο και οι επόμενες 55 μέρες θα θυμίζουν «κόλαση». Υπό την έννοια ότι σίγουρα ο κ. Τραμπ θα επανέλθει στις ύβρεις εναντίον της Κάμαλα Χάρις, και η ίδια με τον αέρα της νίκης στο ντιμπέιτ θα τον παλέψει πιο άνετα και στα ίσια.

Για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ένας εκ των πλέον προβεβλημένων συντηρητικών δημοσιογράφων και συγγραφέων, ο Ματ Ντρούζ (Matt Drudge) ιδρυτής του γνωστού ιστότοπου DRUDGE REPORT δημοσίευσε μία φωτογραφία του Τραμπ με τον τίτλο «Το Τέλος» (The End). Μίλησε «για τη νύχτα που ο Τραμπ έχασε τα πάντα» (The Night Trump lost it all…), ενώ έγραψε ότι ήταν “η χειρότερη εμφάνιση στην καριέρα” του κ. Τραμπ.

Αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, διότι ξέρει τον πρώην Πρόεδρο από την καλή και από την ανάποδη.

Έχει δε ενδιαφέρον ότι όλα τα λίνκς των τίτλων παραπέμπουν σε δημοσιεύματα που αφορούν το τεράστιο ψέμα του κ. Τραμπ ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε σκύλους και γάμους σε μία πόλη του Οχάιο. Το ψέμα ξεκίνησε ως φήμη στο Διαδίκτυο και κατέληξε ως γεγονός στην τηλεοπτική μονομαχία. Ο δημοσιογράφος του ABC News David Muir αναγκάστηκε να τον διορθώσει.

Ο περίφημος Matt Drudge, δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοφωνικόσ παραγωγός και ιδρυτής του συντηρητικού μπλόγκ Drudge Report, προεξόφλησε την ήττα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Βγήκε με τον τίτλο “Το Τέλος” (The End). Φωτογραφία Hellas JournalΗ εμφάνιση της κ. Χάρις ενθουσίασε όχι μόνο τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και ένα κοινό που δρα και αντιδρά όπως την κινούμενη άμμο. Η ανακοίνωση της ποπ σταρ με τα εκατομμύρια των ακολούθων, της Τέιλορ Σουίφτ ότι θα υποστηρίξει τη σημερινή Αντιπρόεδρο, ανοίγει νέες προοπτικές για την εκστρατεία της κ. Χάρις.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τέλος νιώθω υποχρέωση να αναφέρω ότι οι παρουσιαστές του τηλεοπτικού δικτύου ABC News, η Linsey Davis και ο David Muir, παρέδωσαν για μιάμιση ώρα μαθήματα της καλής δημοσιογραφίας. Ήταν εξαιρετικοί και απόλυτα δίκαιοι, έστω και αν επέλεξαν να παρέμβουν και να διορθώσουν τα ψέματα του κ. Τραμπ.

Πηγή: Hellas Journal 
Φωτο: Hellas Journal/epa11597567 Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris responds to Republican presidential candidate Donald J. Trump during a presidential debate hosted by ABC News at the National Constitution Center in Philadelphia, Pennsylvania, USA 10 September 2024. EPA, DEMETRIUS FREEMAN POOL
 *Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal


Σχολιάστε εδώ