Και η ΕΥΠ κατά των χούλιγκαν

Και η ΕΥΠ κατά των χούλιγκαν

Σε ένα «εγχειρίδιο» 200 σελίδων που φέρει την ονομασία «Καλλιπάτειρα» η ΕΛΑΣ έχει καταστρώσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας, το οποίο προβλέπει συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Στις δράσεις που προβλέπονται στο σχέδιο «Καλλιπάτειρα» για τη χαρτογράφηση οπαδών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την πρόκληση επεισοδίων, είναι μεταξύ άλλων και η καταγραφή των προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στελέχη της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγούν ότι οι διαδικασίες για την κατάρτιση του εγχειριδίου για την αντιμετώπιση των χούλιγκαν ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο βόλεϊ «Μελίνα Μερκούρη» και τον θάνατο του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Στον σχετικό πίνακα περιλαμβάνονται ενέργειες όπως ο έλεγχος από αστυνομικούς των σημείων συγκέντρωσης οπαδών, είτε πρόκειται για λέσχες φιλάθλων είτε για πάρκα ή για καφετέριες που ανήκουν σε οπαδούς.

Υπάρχουν ακόμα οδηγίες για την καταγραφή της δραστηριότητας των οπαδών στα κοινωνικά δίκτυα, ήτοι αναρτήσεις εικόνων και βίντεο, αλλά και για την κατηγοριοποίησή τους με βάση το ποινικό τους παρελθόν (εκβιασμοί, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών).


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ