Οικονομικές ειδήσεις: Έλληνες άνω των 65 ετών ψάχνουν για συγκατοίκηση

Οικονομικές ειδήσεις: Έλληνες άνω των 65 ετών ψάχνουν για συγκατοίκηση

Έλληνες άνω των 65 ετών ψάχνουν για συγκατοίκηση. Πρόκειται για έλληνες baby boomers που επιθυμούν να συγκατοικήσουν όχι για οικονομικούς λόγους αλλά κυρίως για συντροφιά. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε διαδικτυακά, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς, και η ομάδα αριθμεί ήδη 8.260 μέλη!

♦ Νέα φίλτρα για τα επιδόματα. Αναμένεται να θεσπιστούν πιο αυστηρά κριτήρια, ώστε τα επιδόματα να μην αποτελούν κίνητρο για μαύρη εργασία.

î Συνταξιοδότηση με ευνοϊκούς όρους για ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων. Τουλάχιστον τα μισά από τα προβλεπόμενα για συνταξιοδότηση έτη ασφάλισης θα πρέπει να έχουν διανύσει στα πρώην ειδικά ταμεία εργαζόμενοι που στο παρελθόν είχαν εργαστεί σε ΔΕΚΟ (πλην της ΔΕΗ) ή σε τράπεζες και αποχώρησαν με εθελούσια έξοδο, προκειμένου να λάβουν σύνταξη με βάση ευνοϊκότερες προϋποθέσεις από αυτές των πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΔ ή ΕΤΑΑ.

♦ Επεκτείνεται στην αγορά των ΗΠΑ η Bespoke SGA Holdings, που θα εμπορεύεται προϊόντα των εταιρειών του ομίλου μέσω θυγατρικής. Τον Όμιλο Bespoke αποτελούν η μητρική, καθώς και οι θυγατρικές της ΙΟΝ ΑΕ, Νίκας ΑΒΕΕ, Αμβροσία ΑΕ, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ αλλά και οι θυγατρικές αυτών.

♦ Οι καύσωνες στοιχίζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 1.000.000.000 ευρώ, ενώ οι πυρκαγιές κόβουν από το ελληνικό ΑΕΠ τουλάχιστον 3.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκθέσεις οίκων αξιολόγησης, που εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να πληγεί ο τουρισμός, καθώς οι επισκέπτες θα αποφεύγουν να κάνουν διακοπές σε χώρες και περιοχές υψηλού κινδύνου.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ