Κούρσα για δύο οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Κούρσα για δύο οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Σε κούρσα για δύο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα (δημοσκοπικά) δεδομένα, εξελίσσονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να προεξοφλήσει έναν μήνα πριν το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όλες τις έρευνες (MRB, Opinion, Interview), Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας έχουν αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα έναντι της Άννας Διαμαντοπούλου και του Π. Γερουλάνου, που βρίσκονται στην τρίτη και στην τέταρτη θέση.

Οι δύο τελευταίοι κυνηγούν την έκπληξη, να ανατρέψουν τα δεδομένα και να περάσουν στον δεύτερο γύρο.
Πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες στις αρχές Οκτωβρίου, με τη Χαρ. Τρικούπη να αισιοδοξεί ότι μπορεί να υπερβούν ακόμη και τις 250.000. Δεδομένου, δε, ότι η εκλογή θα γίνει από τη βάση, είναι πολύ πιθανό να προσέλθουν και να ψηφίσουν ακόμη και πολίτες που δεν έχουν και δεν θα έχουν στη συνέχεια σχέση με το Κίνημα.

Είναι εντελώς αδιευκρίνιστο ποια θα είναι η επιλογή που θα κάνουν και πόσοι εξ αυτών θα πάνε στις κάλπες και στις δεύτερες εκλογές. Αντιφατικά στο μεταξύ είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται και από τους ψηφοφόρους του Κινήματος.

Σύμφωνα με έρευνα της Opinion, ένα σημαντικό τμήμα θεωρεί πιο δημοφιλή (με διαφορά) τον Ν. Ανδρουλάκη, αλλά στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τον Κυρ. Μητσοτάκη;» προηγείται ο Χ. Δούκας με 26,7% έναντι 21,9% του Ν. Ανδρουλάκη. Σε διαδικαστικό επίπεδο, αύριο (Δευτέρα) λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι φήμες ότι ένας εκ των επτά θα αποσυρθεί από την κούρσα.

Στο μεταξύ, μετά τη σύντομη ανάπαυλα, που είχε να κάνει με την επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 50χρονα του Κινήματος, οι υποψήφιοι διεκδικητές της προεδρίας επέστρεψαν στο… πεδίο της μάχης. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, απομένουν λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες μέχρι την πρώτη αναμέτρηση.

Στο διάστημα αυτό οι υποψήφιοι θα πυκνώσουν τις περιοδείες και τις επισκέψεις εντός και εκτός λεκανοπεδίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το ντιμπέιτ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: mononews.gr



Σχολιάστε εδώ