Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην πλατεία Συντάγματος

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στην πλατεία Συντάγματος

Η πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, θα μεταμορφωθεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να φιλοξενήσει ένα αληθινά ξεχωριστό τουρνουά.

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» σάς καλεί να γιορτάσουμε για άλλη μια χρονιά το πρωτοποριακό κοινωνικό πρόγραμμα «Γκολ στη φτώχεια» και την Εθνική Αστέγων που σε λίγες μέρες θα μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στη μακρινή Νότια Κορέα. Ποδοσφαιριστές θα είναι όλοι εκείνοι που αγαπούν το παιχνίδι και τη ζωή ενώ ανάμεσα στους διαιτητές θα είναι και οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Από τις 10:00 το πρωί και επί έξι ώρες, ομάδες από την κοινωνία των πολιτών, οργανώσεις, φορείς, σχολεία,  αλλά και εταιρείες θα κυνηγούν τη «στρογγυλή θεά» για να φορτώσουν όλοι μαζί με πολλά γκολ τα δίχτυα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι αγώνες είναι 14λεπτοι και θα τηρηθούν πιστά οι κανονισμοί που ισχύουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί είναι πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στις διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων Αστέγων (με σπόντες κ.λπ.). Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά γρήγορο και τρομερά διασκεδαστικό.Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στις 16:00. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαιτητές των αγώνων θα είναι μεταξύ άλλων και οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Στην πλατεία Συντάγματος θα υπάρχει περίπτερο της «σχεδίας», με άφθονο πληροφοριακό υλικό για τις δράσεις που ήδη πραγματοποιούνται, αλλά και για αυτές που έρχονται.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου (12:00 μ.μ.), στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα), θα γίνει η παρουσίαση της αποστολής της Εθνικής Αστέγων που θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας Σεούλ (20-28/9).

«64 ομάδες, 49 χώρες, 500 αθλητές», θα βρίσκονται σε αυτήν την κορυφαία γιορτή κοινωνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.homelessworldcup.org). Μια από αυτές θα είναι και η ελληνική, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη παρουσίαση της ομάδας θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας του πολυβραβευμένου πολιτικού γελοιογράφου και συνεργάτη της «σχεδίας» Μιχάλη Κουντούρη για το «Ποδόσφαιρο της Αλληλεγγύης». Σε αυτήν την έκθεση, ο Κουντούρης χρησιμοποιεί το οικουμενικό σύμβολο του ποδοσφαίρου για να αναδείξει πώς το άθλημα ξεπερνά τα πολιτισμικά και γεωγραφικά σύνορα, καλλιεργώντας την αίσθηση της κοινότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

Τουρνουά ποδοσφαίρου: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024,   10:00 – 16:00 , Πλατεία Συντάγματος
Πληροφορίες:                        

Περιοδικό δρόμου «σχεδία»

2130231220 | [email protected] | www.shedia.gr

 

Μεγάλος Χορηγός: INTERSPORT

Σχολιάστε εδώ