NATIONS LEAGUE: Πρεμιέρα με νίκη για Εθνική και Ιβάν Γιοβάνοβιτς

NATIONS LEAGUE: Πρεμιέρα με νίκη για Εθνική και Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ιδανική πρεμιέρα στη League B του UEFA Nations League 2024-25 για την Εθνική Ομάδα, στην “πρώτη” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της καθώς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 3-0 της Φινλανδίας στην επιστροφή -μετά από 7 χρόνια- στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της Φινλανδίας απείλησαν πρώτοι, με το σουτ του Άντμαν από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ, η Εθνική ήταν εκείνη η οποία σκόραρε πρώτη και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου διεύρυνε το προβάδισμα της στα 2 γκολ. Αρχικά στο 23ο λεπτό ο Φώτης Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χραντέτσκι, “τσίμπησε” την μπάλα από τον Φινλανδό τερματοφύλακα και με πλασέ σημείωσε το πρώτο γκολ της “εποχής Ιβάν Γιοβάνοβιτς”. Πρώτη αγωνιστική στο Nations League, πρώτη νίκη για την Εθνική Ομάδα, πρώτη νίκη για τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο της! Στο 37o λεπτό και μετά από έξοχη σέντρα του Τσιμίκα, ο Κουλιεράκης πλάσαρε, αλλά το γκολ τελικά δεν χρεώθηκε στον Έλληνα αμυντικά, αλλά θεωρήθηκε αυτογκόλ, καθώς βρήκε στον Κάλλμαν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα της, αλλά το σουτ του Ιωαννίδη από τη μεγάλη περιοχή στο 46ο λεπτό σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χραντέτσκι. Η Ελλάδα διατήρησε τον έλεγχο και στο 76΄ πέτυχε τρίτο γκολ, με κεφαλιά του Φώτη Ιωαννίδη από ωραία εκτελεσμένο κόρνερ του “κάπτεν” Τάσου Μπακασέτα.

Μια ακόμη “πρώτη” που αξίζει να σημειωθεί, σηματοδοτήθηκε από την είσοδο του Χρήστου Ζαφείρη στο ματς. Το ελληνόπουλο από τη Νορβηγία που επέλεξε να αγωνίζεται με τη “γαλανόλευκη”, πέρασε ως αλλαγή στο 65΄ στη θέση του Πέτρου Μάνταλου ενώ και ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Ιωαννίδη στο 77ο λεπτό αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρότα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65΄ Σιώπης), Μάνταλος (65΄ Ζαφείρης), Μπακασέτας (77΄ Παυλίδης), Χατζηγιοβάνης (46′ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77΄ Βαγιανίδης).

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Πελτόλα, Ιβάνοφ, Χόσκονεν, Καμαρά (62΄ Γουάλτα), Άντμαν (62΄ Κέσκινεν), Λουντ (62΄ Γιένσεν), Σούλερ (46′ Νίσιλα), Σταλ, Γκάλβεζ, Κάλμαν (62΄ Ποτζάνπαλο).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Αγγλία επικράτησε 2-0 της Ιρλανδίας στο Aviva Stadium του Δουβλίνου.

Με πληροφορίες από την ΕΠΟ



Σχολιάστε εδώ