Σύντομα η Άγκυρα θα έχει ισχυρή υπεροπλία στη θάλασσα

Σύντομα η Άγκυρα θα έχει ισχυρή υπεροπλία στη θάλασσα

Eδώ και μήνες είμαστε σε μια εσωτερική συζήτηση, σε μια αντιδικία όλων με όλους για το τι εξοπλισμούς χρειαζόμαστε περισσότερο, τι θα μας δώσουν δωρεάν οι Αμερικανοί, τι θα αγοράσουμε από τους Γάλλους και τι από τους Ισραηλινούς, ιδρύουμε κέντρα καινοτομίας κ.ά.

Δυστυχώς, όσο καιρό διαρκεί αυτή η συζήτηση, που είναι περισσότερο δημόσιος διάλογος καφενείου, η Τουρκία εγκαινιάζει νέες μονάδες αμυντικής βιομηχανίας, νέα ναυπηγεία, παρουσιάζοντας σε τακτική βάση αμυντικό υλικό κάθε είδους, ακόμη και προηγμένης τεχνολογίας. Τελευταίο απόκτημα, το υποβρύχιο που προστέθηκε στη δύναμη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, προσδίδο­ντας έτσι ένα εξαιρετικής σημασίας πλεονέκτημα στην Τουρκία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συζητάμε όχι φυσικά για ελληνικού σχεδιασμού πλοία ούτε για αγορά νέων, αλλά ακόμη και για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ… Έτσι, πολύ σύντομα, η Άγκυρα θα έχει μια ισχυρή υπεροπλία στις θάλασσες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της οποίας θα μπορεί να μπει στον πειρασμό να επιβάλει τις διεκδικήσεις της και να φινλανδοποιήσει την Ελλάδα…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Για ποιο λόγο η Τουρκία ανεβάζει τώρα τους τόνους; – Μη χάσετε το “Π” αυτή την Κυριακή


Σχολιάστε εδώ