Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα μιλήσει σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή στηΧίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Θα μιλήσει σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή στηΧίο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απο την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024, βρίσκεται για τετραήμερη επίσκεψη στη Χίο, στο πλαίσιο της οποίας την Παρασκευή, κατόπιν προσκλήσεως της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, θα παραστεί και θα απευθύνει την κεντρική ομιλία σε Ημερίδα για το Περιβάλλον, ενώ το Σάββατο θα εγκαινιάσει τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ε.Ν. και του Ναυτικού Λυκείου της “Τσάκος Ναυτιλιακή Παιδεία” που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του Χιώτη Εντιμολ. Άρχοντος Οφφικιαλίου της Μ.τ.Χ.Ε. Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.

Την ερχόμενη Κυριακή, ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει κατά τη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, στο τέλος της οποίας θα τελέσει Μνημόσυνο για τους εκ Χίου αοιδίμους προκατόχους Αυτού, Πατριάρχες Ιωακείμ Β’ και Ιωακείμ Δ’. Στη συνέχεια θα τελέσει τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Πατριάρχου Ιωακείμ Δ’. Επίσης, κατά την παραμονή του, θα επισκεφθεί το Κοιμητήριο στο Βασιλεώνοικο, όπου θα τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Βελγίου κυρού Παντελεήμονος.

Ο Παναγιώτατος αναμένεται να αφιχθεί στον κεντρικό λιμένα της Χίου περίπου στις 6 το απόγευμα απόψε, από τον οποίο και θα επιστρέψει στον Çeşme αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και Μεξικού κ. Ιάκωβος, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ευλόγιος Τσάτσας, ο Εντιμολ. Αρχών Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, και ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Ζεϊτουνλού, Πατριαρχικός υπάλληλος. 

Επίτροπος κατά την απουσία του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.



Σχολιάστε εδώ