Μάξιμος Χαρακόπουλος στο 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο: Σημαντικό το επιστημονικό έργο της ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Μάξιμος Χαρακόπουλος στο 3ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο: Σημαντικό το επιστημονικό έργο της ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Πιστεύω ότι αυτό το άνοιγμα στην κοινωνία, που με συνέπεια ακολουθείτε με την διοργάνωση του 3ου κατά σειρά Ιατρικού Συνεδρίου, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον πολίτη και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Θεόφιλο Καραχάλιο, με αφορμή τις εργασίες του 3ου Ιπποκράτειου Ιατρικού Συνεδρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στις εργασίες του Συνεδρίου λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, συνεχάρη των πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής και τους συνδιοργανωτές «για την αδιάλειπτη προσπάθειά σας να επικοινωνήσετε στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και το ευρύτερο κοινό, τόσο το επιστημονικό έργο που παράγεται σε όλους τους τομείς του τμήματος της Ιατρικής όσο και τις εξελίξεις σε θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και τη δημόσια υγεία γενικότερα». 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «μετά και τις πρωτοφανείς προκλήσεις που όλοι ζήσαμε με την πανδημία του Covid, η οποία ομολογουμένως αντιμετωπίστηκε χάρη στην εγρήγορση και την αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι προφανές ότι η αρτιότερη διασύνδεση της ιατρικής επιστήμης και των υπηρεσιών υγείας με τον πολίτη, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο όχι μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως στην ανάσχεση πανδημιών, αλλά και στην επίλυση απλούστερων, καθημερινών προβλημάτων».

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός βουλευτής ευχήθηκε «υγεία και δύναμη σε όλους σας, για να μπορείτε να συνεχίσετε το πολύτιμο έργο σας και καλή επιτυχία στις εργασίες σας».


Σχολιάστε εδώ