Για ποιο λόγο η Τουρκία ανεβάζει τώρα τους τόνους; – Μη χάσετε το “Π” αυτή την Κυριακή

Για ποιο λόγο η Τουρκία ανεβάζει τώρα τους τόνους; – Μη χάσετε το “Π” αυτή την Κυριακή

– Η Τουρκία ανακοίνωσε τη νέα επιθετική διάταξη

“Μια σειρά από ενέργειες της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό αλλά και στο επιχειρησιακό πεδίο προκαλούν προβληματισμό στην Αθήνα. Πέραν των τουρκικών απειλών με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα, το επεισόδιο στην Κάσο, τις δεσμεύσεις εκτεταμένων περιοχών στο Αιγαίο κ.ά., εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση ίδρυσης νέων στρατιωτικών σχηματισμών και διοικήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο παράλληλα με τις τελευταίες προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου, ενώ η Αθήνα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη Διακήρυξη Φιλίας”, γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α.,ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ,στο άρθρο του-ανάλυση στο φύλλο του “ΠΑΡΟΝ” αυτή την Κυριακή (Διαβάστε το άρθρο την Κυριακή ΕΔΩ). 

-Η ίδρυση νέων σχηματισμών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) δείχνει ότι η Τουρκία επιλέγει έναν επιθετικότερο προσανατολισμό στην εφαρμογή της στρατηγικής της, με στόχο κυρίως το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή την εφαρμογή του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

♦ Ποιοί είναι οι νέοι σχηματισμοί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ);

♦ Που αποσκοπή η πρόσληψη μεγάλου αριθμού συμβασιούχων οπλιτών από τις ΤΕΔ αλλά και η συνέχιση του εξοπλιστικού προγράμματος της Τουρκίας;

♦ Τι τονίζουν τουρκικές πηγές που πρόσκεινται στον Ερντογάν;

♦ Γιατί τους ενοχλεί αμερικανική παρουσία στην περιοχή;

Η Ελλάδα καλείται να επανεξετάσει τη στάση της και κυρίως την εμμονή της…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Διαβάστε στο «Παρόν» την Κυριακή: Αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση – Μοιράζουν δισεκατομμύρια με φωτογραφικές διατάξεις

Σύντομα η Άγκυρα θα έχει ισχυρή υπεροπλία στη θάλασσα



Σχολιάστε εδώ