Μπροστά σε Συμπληγάδες ο Μητσοτάκης

Μπροστά σε Συμπληγάδες ο Μητσοτάκης

[Ανάλεκτα]

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια δύσκολη περίοδο, με τη δημοφιλία της να έχει σημειώσει αξιοσημείωτη βουτιά και την επίδοση της ΝΔ στις ευρωεκλογές να είναι πολύ χαμηλότερη από τον πήχη που έθεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το διάστημα μετά τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε κινήσεις ενίσχυσης της δεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Με τον ανασχηματισμό, τις επιλογές των νέων γενικών γραμματέων αλλά και αυτή του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ η δεξιά πτέρυγα αναβαθμίστηκε.

Δεν ήταν τυχαία ούτε η απόσυρση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Φουντεδάκη για την προεδρία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Η καθηγήτρια συμμετείχε στη σύνταξη του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και τα βέλη των γαλάζιων βουλευτών στράφηκαν εναντίον της.

Όλες αυτές οι κινήσεις έγιναν με βάση την άποψη ότι θα πρέπει να μαζευτεί το δεξιό ακροατήριο που προτίμησε να ψηφίσει κόμματα δεξιά της ΝΔ. Η ΝΔ έχασε προς τα δεξιά περί τους 200.000 ψηφοφόρους. Έχασε, όμως, μαζί και τη μάχη του Κέντρου, αφού περίπου 250.000 έφυγαν προς τα αριστερά.
Αυτή η δεξιά στροφή έχει τροφοδοτήσει συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, όμως οι αποφάσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας μάλλον θα αργήσουν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Η Αθήνα είχε βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο στο Κάιρο



Σχολιάστε εδώ