Τέσσερις υποψήφιοι για δύο θέσεις και μία καρέκλα στο ΠΑΣΟΚ

Τέσσερις υποψήφιοι για δύο θέσεις και μία καρέκλα στο ΠΑΣΟΚ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ οι επτά –προς το παρόν– υποψήφιοι εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να διευρύνουν τον κύκλο των υποστηρικτών τους.

Με περιοδείες σε όλη την επικράτεια, συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, συνδικαλιστές κ.ά. προσπαθούν να ενισχύσουν την επιρροή τους στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο, καθώς η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση, κάτι που σημαίνει ότι στη διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες που μέχρι πρότινος δεν είχαν καμιά σχέ­ση με το Κίνημα.

Στην προσπάθεια αυτή δεν λείπουν οι ίντριγκες, οι αιχμές και τα πισώπλατα χτυπήματα μεταξύ των βασικών, κυρίως, διεκδικητών. Με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες, οι επτά υποψήφιοι έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, με βάση τη δυναμικότητά τους. Στην πρώτη βρίσκονται Χ. Δούκας, Ν. Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου και Π. Γερουλάνος, που έχουν στόχο να περάσουν στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουν την προεδρία. Στη δεύτερη ομάδα είναι οι Μ. Κατρίνης, Ν. Γιαννακοπούλου και Γ. Κανελλάκης, που έχουν ως στόχο μια αξιοπρεπή επίδοση που θα τους δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν εν όψει του δεύτερου γύρου με τους δύο διεκδικητές.

Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου και, εκτός απροό­πτου, στην αφετηρία της κούρσας θα βρεθούν επτά «δρομείς».

Ένας εκ των υποψηφίων, ο Χ. Δούκας συγκεκριμένα, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά των πήχη των προσδοκιών, καθώς, όπως δηλώνει σε κάθε ευκαιρία, στόχος του είναι «το μεγάλο, αυτόνομο και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ». Θεωρεί, δε, ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι εφικτό το Κίνημα να πετύχει ένα ποσοστό πέριξ του 30%. «Όσοι το παίζουν μάγοι και μιλούν για ποσοστά 25% – 30% να μας πουν και πώς θα γίνει αυτό», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Ν. Ανδρουλάκη. Θέλοντας να ενισχύσει το δόγμα του περί αυτόνομου και αυτοδύναμου ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία (κυβερνητική) με τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς επίσης και με τον Στ. Κασσελάκη.

Στα στρατηγεία των υποψηφίων περιμένουν με εύλογη αγωνία τα ευρήματα των επόμενων δημοσκοπήσεων προκειμένου να διαπιστώσουν πώς διαμορφώνεται η δυναμική τους και να προχωρήσουν, όπου χρειάζεται, στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ