ΚΑΙΡΟΣ: Φθινοπωρινός ο Σεπτέμβρης εως και το Σάββατο με αυξημένη… θερμοκρασία

ΚΑΙΡΟΣ: Φθινοπωρινός ο Σεπτέμβρης εως και το Σάββατο με αυξημένη… θερμοκρασία


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Στο Ιόνιο αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή ψιχάλες με έμφαση τα ορεινά/ημιορεινά τμήματα. Βελτίωση του καιρού προς το αργά το απόγευμα με βράδυ.

Η θερμοκρασία στους 33-34 και τοπικά τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Δυτικό ρεύμα οι άνεμοι στα δυτικά εξασθενημένοι στα 3-4bf και στο Αιγαίο βόρειοι στα 4-6bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Άστατος καιρός αρχικά σε Ιόνιο, κατά τόπους σε Ήπειρο και βορειοδυτική Στερεά με βροχοπτώσεις και πρόσκαιρη καταιγίδα. Προς το μεσημέρι με απόγευμα θα πυκνώσουν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας περιορισμένες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας και θα εκδηλωθούν μπόρες ή ψιχάλες μικρής γενικά διάρκειας.(με έμφαση τα ορεινά/ημιορεινά κυρίως). Προς αργά το απόγευμα με βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Δυτικό ρεύμα οι άνεμοι στο Ιόνιο στα 3-4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 5bf και στο Αιγαίο παραμένουν βόρειοι στα 4-6bf.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρχικά άστατος καιρός με κατά τόπους βροχές σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Προς το μεσημέρι με απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αστάθειας σε Θράκη, δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Στερεά, Θεσσαλία, Εύβοια(κυρίως η βόρεια), Σποράδες, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές ηπειρωτικές περιορισμένα της Πελοποννήσου, πιθανότητα σε δυτική βορειοδυτική κυρίως Αττική και Ιόνιο. Λίγες γενικά νεφώσεις στη χώρα τοπικά αυξημένες.

Μικρή κάμψη της θερμοκρασία φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 30-31 και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς σε ευπαθείς ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο ίδιες διευθύνσεις και εντάσεις και στα δυτικά οι άνεμοι δυτικοί αγγίζοντας τους στο Ιόνιο τα 3-4 και πρόσκαιρα έως 5bf.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ