Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς: Για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: «Εικαστικά σύνολα – Visual ensembles»

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς: Για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: «Εικαστικά σύνολα – Visual ensembles»

Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς

 Για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο:

«Εικαστικά σύνολα – Visual ensembles»

1 – 5 Νοεμβρίου 2024, Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο)

(Θόλου 5, 105 56 Αθήνα)



Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ολοκληρώνει τον εικαστικό του κύκλο για το έτος 2024, με τη διοργάνωση διεθνούς, ομαδικής έκθεσης εικαστικών τεχνών με τίτλο: «Εικαστικά σύνολα – Visual ensembles», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 5 Νοεμβρίου 2024, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, 105 56, Αθήνα).

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένα κτίριο μοναδικής ομορφιάς και ιστορίας κάτω από την Ακρόπολη, γνωστό και ως «Οικία Κλεάνθους» ή «Παλαιό Πανεπιστήμιο». Η ιστορία του ανέρχεται πολύ πριν από τον 18ο αιώνα και το καθιστά ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα κτήρια της προ-οθωνικής περιόδου. Επίσης, έχει το σπάνιο προνόμιο να στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, το οποίο στέγασε το πρώτο Πανεπιστήμιο της ανεξάρτητης Ελλάδας (1837-1841) που ήταν και το πρώτο της Βαλκανικής χερσονήσου και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του.

Στόχος του Ομίλου είναι η διοργάνωση αυτή, να αποτελέσει «σημείο συνάντησης» σύγχρονων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κοινή αφετηρία την ανάγκη τους να εκφραστούν και να «συνομιλήσουν» με τον θεατή μέσα από την Τέχνη, παρουσιάζοντας τη δική τους ματιά στο χθες αλλά και την αγωνία τους για το σήμερα και το αύριο της ανθρωπότητας.

Στην έκθεση, θα λάβουν μέρος, μόνο 40 εικαστικοί δημιουργοί, με δημιουργίες όπως: τοπιογραφίες, προσωπογραφίες, έργα γλυπτικής, αγιογραφίας, χαρακτικής κ.ά. με απεικονίσεις ρεαλιστικές, εμπνευσμένες από την ιστορία, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, αλλά και δημιουργίες μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης με συμβολισμούς, αναφορές σε αξίες, μορφές και ιστορίες της πραγματικότητας ή της φαντασίας και ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.

Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.

Δηλώσεις συμμετοχής: από 1 Σεπτεμβρίου ως – αυστηρά – τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: [email protected], όπως περιγράφεται στους κατωτέρω ειδικούς όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας.

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 40 συμμετοχών και μετά.

Αναλυτικά οι ειδικοί όροι, η αίτηση συμμετοχής, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Η Πρόεδρος                                                                    Η Γενική Γραμματέας

Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                               Μαρία (Μάνια) Βλαχογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ