Νίκος Παππάς: «Να εργαστούμε για την υλοποίηση της απόφασής μας να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας κόντρα στα σενάρια διασπάσεων»

Νίκος Παππάς: «Να εργαστούμε για την υλοποίηση της απόφασής μας να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας κόντρα στα σενάρια διασπάσεων»

«Υπάρχει έδαφος και συνεννόησης και καταλλαγής. Αυτό το έδαφος είναι οι ψηφισμένες μας αποφάσεις», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη στο Mega.

Όπως υπενθύμισε, «η ψηφισμένη μας απόφαση είναι ότι θα εργαστούμε για να καταφέρουμε να ηγηθούμε σε μία μεγάλη εκλογική προοδευτική συμμαχία», κόντρα «σε σενάρια που βλέπω στον Τύπο και τα οποία λένε ότι πρέπει να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και να φτιαχτεί κάτι καινούριο. Από τις αλλεπάλληλες διασπάσεις, όμως, μόνο αισιοδοξία δεν θα γεμίσει ο προοδευτικός κόσμος».

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «πρέπει να κάνουμε μια τομή. Να μην υπάρχουν προκατασκευασμένες διαφωνίες. Εμένα με ξενίζει να ψηφίζουμε όλοι τα ίδια κείμενα και την ίδια στρατηγική και να βγαίνει από τα όργανά μας μία εικόνα διαφωνιών. Και το δεύτερο, να μην υπάρχει δαιμονοποίηση της διαφορετικής άποψης και να μην την αποδίδουμε σε αλλότρια και ταπεινά ελατήρια». Είπε, επίσης, ότι «δεν έχω δει διαφορετικές πλατφόρμες διατυπωμένες, έχω δει μία λαθολογία να αναπτύσσεται κατά κόρον στα κανάλια και όχι στα όργανα».

Σε ερώτηση για την επερχόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε., απάντησε ότι «υπάρχουν τρόποι και μέσα από το νέο μας καταστατικό να λειτουργούμε πολύ περισσότερο συλλογικά και να αποτυπώσουμε μία εικόνα που θα δίνει χώρο στις θέσεις μας, οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν τη δύναμή μας». Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο κόμμα, υπογράμμισε πως «υπάρχουν σοβαρές καταστατικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό μας», φέρνοντας ως σημαντικά παραδείγματα την ανάδειξη των υποψήφιων βουλευτών μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες και τη «συγκρότηση ενός εκτελεστικού οργάνου, ισχυρού ως προς και την αρμοδιότητα εκτέλεσης των πολιτικών αποφάσεων».

Για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι εκεί «θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας και για το ιδιωτικό χρέος, τη φορολογία και την ανάπτυξη. Ο προοδευτικός κόσμος θα εκπλαγεί θετικά από τις προτάσεις που θα διατυπωθούν, όπως έγινε και μετά τον Φεβρουάριο».



Σχολιάστε εδώ