Η εκπομπή «Σύνορα» επιστρέφει στον «αέρα» της ΕΡΤ3 – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Η εκπομπή «Σύνορα» επιστρέφει στον «αέρα» της ΕΡΤ3 – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Η εκπομπή «Σύνορα» επιστρέφει στον «αέρα» της ΕΡΤ3 με νέο κύκλο επεισοδίων, παρακολουθώντας και μεταφέροντας την επικαιρότητα στον ευρύτερο χώρο της Ν.Α. Ευρώπης, από αυτήν την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και κάθε Παρασκευή, στις 18:00.

Για δεύτερη τηλεοπτική χρονιά, η εβδομαδιαία εκπομπή «Σύνορα» διατρέχει τη βαλκανική χερσόνησο και αναδεικνύει τα γεγονότα, τις ιστορίες και τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την επικαιρότητα και γράφουν τη σύγχρονη ιστορία στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Με ανταποκρίσεις, δημοσιογραφικές αποστολές και συνεντεύξεις με εξειδικευμένους συνομιλητές, η εκπομπή αποτυπώνει τη σύνθετη αλλά και ταυτόχρονα γοητευτική εικόνα στις βαλκανικές χώρες καθώς και τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ τους και με την ΕΕ, με φόντο τις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Στην πρώτη εκπομπή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν η εκπομπή εστιάζει, μεταξύ άλλων, στο αμφιλεγόμενο μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ- Σερβίας για την εκμετάλλευση από τον αγγλο-αυστραλιανό εξορυκτικό κολοσσό Rio Tinto του γιγάντιου κοιτάσματος λιθίου στη σερβική κοιλάδα Γιάνταρ, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πραγματεύεται, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο οι νέες προτεραιότητες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας και οι προσπάθειες των ευρωπαϊκών χωρών να απεξαρτηθούν από τις κινεζικές πρώτες ύλες επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις Βρυξελλών- Βελιγραδίου.

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 18:00 στην ΕΡΤ3 και κάθε Σάββατο στις 14:05 στο ΕΡΤ NEWS.

Αρχισυνταξία- Παρουσίαση: Κάλλη Ζάραλη
Δημοσιογραφική ομάδα: Νίκος Πέλπας (Βελιγράδι), Νίκος Φραγκόπουλος (Σκόπια), Αλέξανδρος Μάρκου, Σερίφ Μεχμέτ, Χριστίνα Σιγανίδου, Έλενα Τσιώτα
Παραγωγή: Θέμης Μαυροπεραστής
Σκηνοθεσία: Εύη Παπαδημητρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε εδώ