Χλιαρή η αντίδραση της Ελλάδας στο παραλήρημα των Τούρκων κατά του Πατριαρχείου

Χλιαρή η αντίδραση της Ελλάδας στο παραλήρημα των Τούρκων κατά του Πατριαρχείου

–Και στους βανδαλισμούς στο ελληνικό νεκροταφείο

Ένα παραλήρημα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης παρακολουθήσαμε με αφορμή τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, την οποία εσκεμμένα οι Τουρκικές Αρχές μετέθεσαν από τις 15 για τις 23 Αυγούστου.

Ο στόχος ήταν, βεβαίως, να μην υπάρξει προσέλευση πιστών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και πολλές άλλες χώρες και έτσι σιγά σιγά να σπάσει η παράδοση που είχε δημιουργηθεί για το άνοιγμα του ιστορικού μνημείου της Ορθοδοξίας την ημέρα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παράδοση η οποία, βεβαίως, είχε διαταραχθεί μετά το τετράχρονο κλείσιμο του ναού για «εργασίες αποκατάστασης». Λες και ήταν συντονισμένο πάντως από κάποιο «αόρατο χέρι», υπήρξε ένας καταιγισμός δηλώσεων και δημοσιευμάτων, και όχι μόνο από εθνικιστικούς κύκλους, με στόχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αποκορύφωμα του κλίματος που δημιουργήθηκε ήταν η επίθεση και ο βανδαλισμός του ελληνορθόδοξου κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στα Ταταύλα…

Υπήρξε μια ανακοίνωση καταδίκης από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά, επειδή τέτοιες κινήσεις στρέφονται εναντίον της συρρικνωμένης ελληνορθόδοξης κοινότητας της Πόλης και εναντίον προσωπικά του Οικουμενικού Πατριάρχη, θέλοντας να τους εκφοβίσουν και να τους περιορίσουν, θα περιμέναμε η αντίδραση να ήταν πιο έντονη και εκτός από το επίσημο διάβημα να γινόταν και καταγγελία της επίθεσης τόσο στην ΕΕ όσο και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ