Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ: “ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΡΓΚ” του Edgar Allan Poe

Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ: “ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΡΓΚ” του Edgar Allan Poe

Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ

“ΟΙ ΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΡΓΚ “

του Edgar Allan Poe

Πρεμιέρα Σάββατο 12/10/2024



Μια ατμοσφαιρική βουτιά στη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής, δια χειρός Edgar Allan Poe, σε μια μοναδική θεατρική διασκευή που υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό.

Η Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο βασισμένο στις εμβληματικές ιστορίες του Πόε.

Το έργο

Μια κλεμμένη επιστολή! Δυο φόνοι! Ένα μυστήριο…

Μια σκοτεινή ιστορία μυστηρίου δια χειρός Edgar Allan Poe σε μετάφραση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στη σκηνή του Θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ, από την Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.

Παρίσι 1931.

Μια κλεμμένη επιστολή θέτει σε κίνδυνο την σύζυγο του πρωθυπουργού και συνάμα όλη την κυβέρνηση, με έναν υπουργό να γνωρίζει το περιεχόμενο του γράμματος και είναι έτοιμος να το χρησιμοποιήσει για να εξελιχθεί σε αρχηγό κόμματος.

Ταυτόχρονα δύο γυναίκες βρίσκονται νεκρές, στο σπίτι της οδού Μόργκ, η παρισινή αστυνομία βρίσκεται σε σύγχυση και το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι οι φόνοι έγιναν από κάποιον με μεγάλη μυϊκή δύναμη. Η Ελέν ελπίζει ότι και οι δυο υποθέσεις θα τραβήξουν την προσοχή του αγαπημένου της Αυγούστου Ντυπέν, ο οποίος πολλές φορές έχει βοηθήσει στην επίλυση δύσκολων υποθέσεων την αστυνομία.

Εκείνος όμως παραμένει αδιάφορος, μέχρι τη στιγμή που ο πρώην αρραβωνιαστικός της Ελέν, Αντόλφ και ο αδερφός της Λε Μπλάν, κατηγορούνται για τους φόνους αφού είναι οι τελευταίοι που είδαν τις δύο γυναίκες ζωντανές.

Το ένστικτο, η λογική παρατήρηση και η μαθηματική ανάλυση του Ντυπέν επανέρχονται και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο των φόνων της οδού Μόργκ με βοηθό τον ένοικο και προστατευόμενο του, ποιητή και ζωγράφο, Πιερ Ροζέτ, θαυμαστή της μαθηματικής αναλυτικής μεθόδου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Οι “Φόνοι της οδού Μοργκ” είναι το πρώτο δείγμα του λογοτεχνικού είδους που συνηθίσαμε να το ονομάζουμε Αστυνομική Ιστορία, μια υποκατηγορία της Πεζογραφίας Μυστηρίου καταπώς θεωρούν οι ειδικοί. Συνεπώς εκτός από την μεγάλη λογοτεχνική της αξία, η ιστορία αυτή του Έντγκαρ Άλλαν Πόε έχει και μνημειακό χαρακτήρα.
Στην οδό Μοργκ των Παρισίων συμβαίνει μια μυστηριώδης και βάναυση δολοφονία δύο γυναικών. Πολυάριθμοι μάρτυρες δηλώνουν ότι άκουσαν τη φωνή του πιθανού δολοφόνου, κανείς όμως δεν μπόρεσε να καταλάβει ποια γλώσσα ήταν αυτή που μιλούσε. Έτσι, οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται μπροστά σε ένα απόλυτο αδιέξοδο οπότε ο Αύγουστος Ντυπέν, αυτός ο ευφυής, εκκεντρικός, περιθωριακός διανοούμενος ερευνητής εγκληματικών ενεργειών, αναλαμβάνει να διαλευκάνει το μυστήριο των Φόνων της οδού Μοργκ αλλά και μια κλεμμένης επιστολής, ενός γράμματος, το περιεχόμενο του οποίου θα ταράξει συθέμελα τους κυβερνητικούς κύκλους.
Από την πένα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα κάνει την εμφάνισή του, στον χώρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, για πρώτη φορά, ο ιδιώτης αστυνομικός ντετέκτιβ, τα ίχνη του οποίου ακολούθησαν και όλοι οι επόμενοι διάσημοι συνάδελφοί του, ίχνη που χαράχτηκαν από την ιδιοφυΐα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Έντγκαρ Άλλαν Πόε
Μετάφραση, Θεατρική Διασκευή & Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μουσική: Allen Grey
Φωτισμοί: Εμμανουήλ Μαύρος & Γρηγόρης Θεοδωρίδης
Art Director & Σκηνικά: Ρένα Σανταμούρη με την RS Architecture + Design Studio
Χορογραφίες: Ναταλία Βογιατζόγλου
Κουστούμια: Μάγδα Καλορίτη
Χειρισμός Φωτισμού και ήχου: Γεωργία Ηλιοπούλου
Φωτογράφιση:  Πάνος Κανεσούλης – Over studio
Video Post Production & Trailer: Μανώλης Πετρής – Γρηγόρης Θεοδωρίδης
Σκηνοθέτης Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Γραμματεία Παραγωγής: Μαρία Ηλιοπούλου
Social Media Manager: Μάριαμ Νίκου
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού ( angienomikou@gmail.com)
Παραγωγή: MedeaPictures

ΠΑΙΖΟΥΝ
Γιώργος Ζώης (Αύγουστος Ντυπέν), Σάββας Πογιατζής (Πιερ Ροζέτ,) Δάφνη Μαρκάκη (Ελέν Μπισό), Μάνθος Καλαντζής (Αρχηγός Αστυνομίας & Λε Μπλαν Μπισό), Τάσος Χρυσόπουλος (Επιθεωρητής Γκι), Μάνος Σφυράκης ( Αντόλφ Μπουνουά & ανώνυμος Ναύτης), Μαριλένα Ρούσου (Μαντάμ Λεσπανιέλ), Χριστίνα Μάλλιου ( Καμίλ Λεσπανιέλ).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΕΡΕΣ – ΩΡΕΣ
Κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ στις 21:00 και ΚΥΡΙΑΚΗ στις 19:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90′ χωρίς διάλειμμα


Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ
Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα 113 61
Τ.: 21 0881 8906



Σχολιάστε εδώ