Τα μεγάλα έργα έως το τέλος του χρόνου

Τα μεγάλα έργα έως το τέλος του χρόνου

Μια σειρά από μεγάλα έργα, που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας, θα ολοκληρωθεί μέσα στον χειμώνα, ενώ κάποια άλλα θα επιταχυνθούν, για να παραδοθούν ακόμα και πριν από τον χρόνο που προβλέπεται από τις συμβάσεις τους.

Στόχος του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα είναι να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα τα έργα, για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να λειτουργήσει μέσα στον Νοέμβριο η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης. Ενός πο λύ βασικού έργου, που θύμιζε Γεφύρι της Άρτας, αφού όλο ξεκίναγε να γίνει, αλλά δεν τελείωνε ποτέ.

Τώρα, όμως, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το 75% του αυτοκινητόδρομου Πάτρας– Πύργου, που αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το επόμενο καλοκαίρι. Αρχίζει η αναβάθμιση του τμήματος Άνω Λιόσια – Μέγαρα του προαστιακού.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση για τον αυτοκινητόδρομο Ιωάννινα– Κακαβιά, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε 54 μήνες. Το φθινόπωρο θα εντατικοποιηθεί ο ρυθμός των εργασιών του Περιφερειακού Οδικού Άξονα Θεσσαλονίκης, με στόχο να παραδοθεί τον Μάιο του 2027.

Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδρομή του μετροπόντικα από Κατεχάκη προς Ευαγγελισμό, μήκους 5 χλμ., που ανήκει στη γραμμή 4 του μετρό. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί το 35% του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Φυσικά γίνονται και πολλά άλλα έργα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά τα βασικά, εκείνα που θεωρούνται έργα αιχμής, είναι εκείνα που προαναφέραμε και τα οποία έχουν προτεραιοποιηθεί από την κυβέρνηση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ