Ολοταχώς για την τελική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ολοταχώς για την τελική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΙ… ΚΗΔΕΙΕΣ

Εικόνα πλήρους διάλυσης εξακολουθεί να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης και πιθανότατα μίας ακόμη διάσπασης, που θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση.

«Πρώτη φορά βλέπω κόμμα να διαλύεται με μουσική υπόκρουση το γαμήλιο εμβατήριο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο κυβερνητικού παράγοντα, που θέλησε να συνδέσει τον γάμο του Στ. Κασσελάκη με τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος.

Δεδομένου ότι η κατάσταση τείνει να πάρει δραματικές καταστάσεις και οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες (εβδομάδες) θα είναι ραγδαίες, το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει και… μήνα του μέλιτος! Πρέπει να προετοιμαστεί για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με τους διαφωνούντες και όσους τον αμφισβητούν.

Ο οδικός χάρτης έχει ήδη χαραχθεί, η τελική σύγκρουση θα γίνει είτε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο είτε στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Καταστατικό Συνέδριο.

Οι απόψεις στις τάξεις των διαφωνούντων («87» και άλλοι) διίστανται ως προς τον χρόνο που θα επιλέξουν να καταγγείλουν τον Στ. Κασσελάκη και να αποχωρήσουν μαζικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεν υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή, οι δε θεωρούν ότι πολιτικά είναι πιο σωστό να γίνει στο Συνέδριο, οπότε και τα γεγονότα θα προσλάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τότε θα υπάρξουν αρκετές επιμέρους κρίσεις που θα πλήξουν κι άλλο την εικόνα αλλά και την αξιοπιστία του κόμματος.

Η πέμπτη θέση στη δημοσκόπηση της Interview ήταν ένα ηχηρό μήνυμα για την Κουμουνδούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, με το… ταλέντο που τον διακρίνει, ο κ. Κασσελάκης άνοιξε δύο… νέα μέτωπα: Με τον Σ. Φάμελλο, τον οποίο με συνοπτικές διαδικασίες και εντελώς απροειδοποίητα καθαίρεσε από πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκαλώντας την οργή δεκάδων ακόμη στελεχών. Και με την Αθ. Λινού, την οποία απέπεμψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για υποθέσεις που είχε καταγγείλει ο Π. Πολάκης, σε μια σαφή προσπάθεια να αμβλύνει την οργή του τελευταίου, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Κασσελάκη.

Αν η διαγραφή της Αθ. Λινού είναι αρκετή για να κατευνάσει την οργή του κ. Πολάκη, θα φανεί λίαν συντόμως. Τα… δυσάρεστα για τον κ. Κασσελάκη ήρθαν από το Κοινοβούλιο, καθώς η Π. Τσαπανίδου ορκίστηκε βουλευτής στη θέση του του παραιτηθέντος Όθ. Ηλιόπουλου. Και αυτό παρά τις πιέσεις, τις απειλές και το μπούλινγκ από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από στελέχη που βρίσκονται στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη. Μετά την εξέλιξη αυτή, το όνειρο του τελευταίου να μπει από το παράθυρο στο Κοινοβούλιο θα παραμείνει όνειρο!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ