Ν. Λαλιώτης στο “Π”: Μια γνώμη για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Ν. Λαλιώτης στο “Π”: Μια γνώμη για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Του
ΝΙΚΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Αθηναίων,
Προέδρου του «Αθήνα 9,84»


Υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, σήμερα ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα που απειλεί να τη ρίξει σε μια μόνιμη κρίση. Το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας της χώρας. Η χώρα δεν κυβερνάται επί της ουσίας, δεν κυβερνάται με την έννοια ότι δεν γίνονται οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε να πορευτεί στην εποχή μας και να κρατηθεί στην τροχιά των προηγμένων χωρών. Αυτό που βλέπουμε είναι αποσπασματικά μέτρα χωρίς συνοχή, χωρίς πνοή, που δεν συγκροτούν σε καμία περίπτωση ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας και της κοινωνίας.

Το βλέπουμε παντού γύρω μας, από την κατάσταση του κρατικού μηχανισμού, την κατάσταση του ΕΣΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της Παιδείας, των χαμηλών μισθών, των μεγάλων ανισοτήτων, ανισότητες τόσο οικονομικές όσο και πολιτισμικές, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα αύξησης της βίας, της διαφθοράς και της γενικότερης παρακμής που αισθανόμαστε όλοι στην καθημερινότητά μας.

Για να ξυπνήσει το πολιτικό σύστημα, και με τη σειρά της να ξυπνήσει και να ελπίζει η κοινωνία, χρειάζεται μια νέα πολιτική προσωπικότητα που θα φέρει τις τεκτονικές αλλαγές που χρειάζονται για να προχωρήσουμε παρακάτω. Αξιοκρατία, συγκλίσεις, μετριοπάθεια, γνώση, ορθολογισμός, αλλά και όραμα και δύναμη για να αλλάξουν αυτές οι νοσηρότητες που μας ταλαιπωρούν για δεκαετίες.

Κατά τη γνώμη μου αυτή η προσωπικότητα είναι ο Χάρης Δούκας, ένας άνθρωπος από εμάς, αυτοδημιούργητος, αναγνωρισμένος επιστήμονας, με καθαρή σκέψη και όραμα, ούτε τζάκι ούτε οικογένεια ούτε κομματικός σωλήνας, ένας πολιτικός που θέτει την ατζέντα της εποχής μας, που έχει διεισδυτικότητα σε όλο το πολιτικό φάσμα και μπορεί να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα που θα ανατρέψει την πολιτική παρακμή που ζούμε και θα έχει τη δυνατότητα στις επόμενες εκλογές να οδηγήσει σε μια κυβερνητική αλλαγή που θα θέσει τη χώρα στις σωστές ράγες.

Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, η κοινωνία μας χρειάζεται να επανενωθεί στη βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, στο οποίο ο κάθε πολίτης να μπορεί να δει τον εαυτό του να προοδεύει. Διαφορετικά, αν τα πράγματα μείνουν ίδια, με τους ίδιους ανθρώπους στις θέσεις εξουσίας και ευθύνης, η χώρα θα βιώνει μια διαρκή κρίση με πολλές αρνητικές συνέπειες για την εθνική ασφάλεια και διάρκεια. Με τον Χάρη Δούκα λοιπόν, που δημιουργεί την ελπίδα και την προοπτική σε ένα πολιτικό τοπίο που πλέον προκαλεί μόνο την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ