Διεπιστημονική Ομάδα για την Κάρλα και τον Παγασητικό συστήνει ο Κουρέτας μετά την σύσκεψη με τους φορείς της Μαγνησίας

Διεπιστημονική Ομάδα για την Κάρλα και τον Παγασητικό συστήνει ο Κουρέτας μετά την σύσκεψη με τους φορείς της Μαγνησίας

Στα πρότυπα του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

Διεπιστημονική Ομάδα για την Κάρλα και τον Παγασητικό στα πρότυπα του Σχεδίου που εκπόνησε με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Περιφερειακή Αρχή για την Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, θα συσταθεί ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Η απόφαση λήφθηκε ως επείγουσα ανάγκη και επιστέγασμα της σημερινής πολύωρης διευρυμένης σύσκεψης στην ΠΕ Μαγνησίας με τους φορείς της Μαγνησίας, για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας της σοβαρής κρίσης με τα νεκρά ψάρια που κατέληξαν στον Παγασητικό.

Ο κ. Κουρέτας μετά από μία ειλικρινή και διεξοδική – παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων της Μαγνησίας ανακοίνωσε στους φορείς πως η Περιφέρεια στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα στείλει προς όλους (και στους εμπλεκόμενους στην διαχείριση του ζητήματος) «επιστολή για να ορίσετε εκπροσώπους, όπως λειτουργήσαμε για το σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο βγάλαμε περίπου ταυτόχρονα με τους Ολλανδούς. Αυτή η Διεπιστημονική ομάδα θα αποτελείται και από επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και θα καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που θα είναι η απαρχή για να φτάσουμε σε μια εκδήλωση στα τέλη του χρόνου που να κατατεθούν οι απόψεις για το πως πρέπει να διαχειριστούμε την Κάρλα και τον Παγασητικό”.

Ο Περιφερειάρχης στην έναρξη της συζήτησης έθεσε και την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για την αναγκαιότητα πιθανής σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Παγασητικού ως υποσυνόλου του ΟΔΥΘ, ενώ επανέφερε στη δημόσια συζήτηση την πρόταση της Περιφέρειας για την σήραγγα της Κάρλας προς το Αιγαίο η οποία και θα πρέπει να ωριμάσει μελετητικά.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους επισημαίνοντας την κοινή αγωνία όλων για την ορθολογική διαχείριση της Κάρλας και του Παγασητικού και το μέλλον τους.


Σχολιάστε εδώ