Ν. Καρούλιας στο “Π”: Το θαύμα του Παναθηναϊκού

Ν. Καρούλιας στο “Π”: Το θαύμα του Παναθηναϊκού

Του
ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΛΙΑ
Πρώην Διεθνούς Ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού


Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα την πρόκριση του Παναθηναϊκού, που ισοδυναμεί με θαύμα, ειδικά όπως πήγαινε ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο. Η Λανς πίεσε ασφυκτικά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες και μείναμε όρθιοι χάρη στον Τετέ, τον Πελίστρι και φυσικά τον Ντραγκόφσκι. Θέλει και τύχη, ασφαλώς, και την Πέμπτη την είχε ο Παναθηναϊκός, βρίσκοντας αυτό που έχασε στα πέναλτι με τον Άγιαξ.

Ο κόσμος του ήταν συγκλονιστικός και βοήθησε πολύ. Όπως και οι αλλαγές του Αλόνσο, που με τους γρήγορους που πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο πρόσφερε ένταση και βηματισμό στην ομάδα. Είναι σοβαρή υπόθεση το ταξίδι όλο τον χειμώνα, με κέρδη οικονομικά, αγωνιστικά και άλλα, που έχουν να κάνουν με το πρεστίζ και την αξία του συλλόγου.

Η ομάδα χτίζεται ακόμη, προφανώς. Θέλει χρόνο, αλλά η πρόκριση ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Δείχνει χαρακτήρα, κότσια, πυγμή, ασυμβίβαστο με την ήττα. Και αυτά είναι στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην ωρίμανση της ομάδας και στην εν γένει την πρόοδό της.

Θα την περιμένω φυσικά κι άλλο, για να βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα, όμως αυτό που αναμφίβολα υφίσταται είναι ότι με την απόκτηση αξιόλογων ποδοσφαιριστών, μεταγραφών από το πάνω ράφι όπως συνηθίζουμε να λέμε, η προοπτική μοιάζει ελπιδοφόρα. Και μακάρι να αποδειχθεί τέτοια. Και για την ομάδα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ