Ελεύθερος ο Φρέντη Μπελέρης μετά απο 16 μήνες στη φυλακή – Οι δηλώσεις

Ελεύθερος ο Φρέντη Μπελέρης μετά απο 16 μήνες στη φυλακή – Οι δηλώσεις

Μετά από 16 μήνες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης αποφυλακίζεται με περιοριστικό όρο να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα.

Το αίτημα αποφυλάκισής του θα εξεταζόταν σήμερα Δευτέρα (2/9) από τις αλβανικές Αρχές. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Οι δικαστές τότε είχαν δώσει νέα αναβολή επικαλούμενοι τις καλοκαιρινές άδειες. Ο Φρέντη Μπελέρης μετά την απόφαση των Αλβανών δικαστών για αναβολή της δίκης του, μεταφέρθηκε ξανά στη φυλακήε ενώ είχε προηγηθεί ολιγοήμερη άδεια προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Φρ. Μπελέτης: Είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό της δικαίωσης που περιμένει μπροστά μας. Ο αγώνας μου τώρα αρχίζει», αναφέρει σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισής του από τις αλβανικές φυλακές, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντη Μπελέτης.

«Μετά από 16 μήνες συνεχόμενης κράτησης, είμαι πλέον ελεύθερος και υπερήφανος, αλλά σίγουρα όχι χαρούμενος», και τούτο επειδή, όπως σημειώνει, «το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στην Αλβανία δεν αποκαταστάθηκαν, οι θεσμοί δεν λειτούργησαν, η Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε με τον τρόπο που έπρεπε».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι θεωρεί «αυτονόητο» ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «για όσα με πραξικοπηματικό τρόπο μου αρνήθηκε το αλβανικό καθεστώς», όπως σημειώνει, προσθέτοντας ότι «πλέον, ασκώντας τα καθήκοντα του Έλληνα ευρωβουλευτή, θα μπορώ να εστιάσω στα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και Κράτους Δικαίου, χωρίς φόβο παρά μόνο με πάθος».

Όπως αναφέρει, σήμερα, θα βρεθεί «ανάμεσα στα αδέρφια μου στη Χειμάρρα, εκεί όπου ξεκίνησε η περιπέτεια μου και θεωρώ μόνο σωστό να βρίσκομαι».

Στην ανακοίνωσή του, ευχαριστεί «από καρδιάς» τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «που με τη θαρραλέα απόφασή του να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ άλλαξε την πορεία της ιστορίας μου» και τους «στενούς» του φίλους, Άγγελο Συρίγο και Σταύρο Παπασταύρου, για την «αμέριστη συμπαράστασή τους».

«Ήταν πάντα εκεί, δεν θα το ξεχάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει, ευχαριστώντας τους Έλληνες πολίτες «που όλον αυτόν τον καιρό μου έδωσαν τη δύναμη να μη λυγίσω, να αντέξω και να συνεχίσω να μάχομαι».

Πηγή: ertnews.gr, και ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ