Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο εκπαιδευτικό έτος

Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο εκπαιδευτικό έτος

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη για το νέο εκπαιδευτικό έτος. Με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που περιλαμβάνει μαθήματα κλασικής και σύγχρονης μουσικής , καθώς και ειδικά τμήματα για μικρούς και μεγάλους, το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί έναν ζωντανό πυρήνα πολιτισμού.

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να μάθουν κλασικά και παραδοσιακά όργανα, να παρακολουθήσουν μαθήματα υποχρεωτικών και ανώτερων θεωρητικών, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι, Μουσικοκινητική Αγωγή (Orff), Πιανιστικό Νηπιαγωγείο, να συμμετέχουν σε χορωδίες, ορχήστρες και μουσικά σύνολα και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών. Το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, λειτουργεί από το 1989 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ωδεία στην Ελλάδα σε αριθμούς σπουδαστών και αποφοίτων κάθε διδακτικό έτος. Συγκεκριμένα αριθμεί περισσότερους από 350 μαθητές  προσφέροντας  υψηλή μουσική εκπαίδευση και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά  από Δευτέρα – Παρασκευή 8.00-20.00 και Σάββατο 9.00-14.00.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης επισημαίνει:

«Η μουσική είναι μια από τις πιο όμορφες μορφές έκφρασης και δημιουργίας γι’αυτό το λόγο δίνουμε την ευκαιρία στους δημότες μας  εξελιχθούν και να αναδείξουν τα  ταλέντα τους. Είμαστε υπερήφανοι που το Ωδείο μας συνεχίζει να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, να αυξάνει τον αριθμό των μαθητών του, χρόνο με το χρόνο, να γνωρίζει νέες διακρίσεις  και να συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου μας. Ας ενισχύσουμε όλοι μαζί την αγάπη για τη μουσική και ας δώσουμε την ευκαιρία  σε μικρά και μεγάλα παιδιά να γίνουν μέρος αυτής της όμορφης μουσικής οικογένειας που προσφέρει το Ωδείο της πόλης μας».

Αναλυτικά τα Τμήματα του Ωδείου είναι τα εξής:

Κλασικών Οργάνων (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κλασική Κιθάρα, Κόρνο, Πιάνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα),

Τραγουδιού (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο Τραγούδι),

Παραδοσιακής Μουσικής (Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς, Μαντολίνο, Λαϊκή Κιθάρα, Βιολί, Σαντούρι, Κρουστά, Κρητικό Λαούτο),

Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία),

Ανωτέρων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Ωδική, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων),

Μουσικών Συνόλων (Χορωδίας, Συμφωνικής Ορχήστρας, Κιθαριστικής Ορχήστρας, Λαϊκής Ορχήστρας, Εστουδιαντίνας Ορχήστρας),
Τμήματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης (Βιολιού, Βιολοντσέλου, Κιθάρας, Κόρνου, Πιάνου).
Επίσης υπάρχουν ειδικά τμήματα για  Μουσικοκινητική Αγωγή – Σύστημα Carl Orff, Προετοιμασίας για την Εισαγωγή Μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και Προετοιμασίας Ειδικών Μαθημάτων Μουσικολογίας για την Εισαγωγή Μαθητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών.

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά, ενώ τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Συμπληρωματικά συνεχίζει την λειτουργία του το Πιανιστικό Νηπιαγωγείο “Μικρός Μότσαρτ” για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές!

Πληροφορίες και εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη  

Καρακουλουξή 44 Νίκαια
Τηλ. 2104913025, email: [email protected],
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Γκόλγκαρης

Κύπρου 7 Ρέντης
Τηλ. 21048215552104819007 email: [email protected],
Διευθυντής Μουσικού Εργαστηρίου: Βασίλης Μαστοράκης



Σχολιάστε εδώ