14 ευρώ το σετ οι ξαπλώστρες στα Βοτσαλάκια

14 ευρώ το σετ οι ξαπλώστρες στα Βοτσαλάκια

Όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όσοι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να πάνε διακοπές ή να κάνουν μπάνιο στον Άλιμο και στο Παλαιό Φάληρο, που έχουν είσοδο αλλά πληρώνεις και 10 ευρώ την ξαπλώστρα, πήγαιναν στα Βοτσαλάκια, με την υπέροχη παραλία τους, που διαμορφώθηκε και καθαρίστηκε από τον Δήμο για να εξυπηρετείται ο κόσμος, δεδομένου ότι από τον χειμώνα έχουν αρχίσει μεγάλα έργα για την ολική ανακαίνισή της και είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Όντως η παραλία αποδείχθηκε εξαιρετική λύση για πολλούς που έκαναν ένα μπάνιο της προκοπής, ενώ υπήρχε και η καντίνα που τους διασφάλιζε καφέ, σάντουιτς και αναψυκτικό. Περνούσαν λοιπόν λίγες ώρες δροσιάς, με το καφεδάκι ή το αναψυκτικό τους, που δεν κόστιζαν πάνω από 3 ευρώ, και ήταν ευχαριστημένοι και δεν τους ένοιαζε καθόλου που δεν θα πήγαιναν διακοπές. Και απένειμαν και τα εύσημα στον δήμαρχο, που έφτιαξε το καλοκαίρι τους.

Τον Αύγουστο, όμως, μία εβδομάδα πριν από της Παναγίας συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας που έχει την καντίνα έκλεισε με ομπρέλες και ξαπλώστρες την παραλία, τις οποίες χρεώνει 14 ευρώ το σετ. Δηλαδή, εκεί που δύο άτομα έκαναν μπάνιο με 6 ευρώ, όσο στοίχιζαν οι καφέδες δηλαδή, τώρα πληρώνουν 20 ευρώ, 14 ευρώ το σετ και 6 ευρώ οι καφέδες. Έτσι, οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι αποκλείστηκαν από την απόλαυση του μπάνιου, γιατί όταν παίρνεις 600 ευρώ τον μήνα, δεν σου περισσεύουν 20 ευρώ την ημέρα για μπάνιο. Κανένα Σαββατοκύριακο και πολύ σου είναι…

Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει ελεύθερη παραλία, καθώς οι ομπρέλες δεν είναι ούτε 30, αλλά το ελεύθερο σημείο δεν είναι το καλύτερο, το… φιλέτο το έχουν καταλάβει οι επί πληρωμή λουόμενοι.
Δεν λέμε, εφόσον είναι νοικιασμένος ο χώρος, να τον εκμεταλλευτεί ο επιχειρηματίας, αλλά ας μην καλύπτει και όλο το καλό σημείο με ομπρέλες. Ας αφήσει το μισό και στην… πλέμπα. Και αφού τα παίρνει από τις ομπρέλες, γιατί γεμίζουν δύο και τρεις φορές την ημέρα τα σετάκια, ας μειώσει την τιμή του καφέ. Δεν μπορεί στην πλατεία Αλεξάνδρας ο καφές σε φλιτζάνι και με βουτήματα να έχει 4 ευρώ και στην παραλία 3 ευρώ στο πλαστικό…

Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει… Δεν έγινε Σαν Ρέμο ξαφνικά ο Πειραιάς.

Έτσι δεν είναι;

Και κάτι ακόμα. Έχει κατέβει ποτέ κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός στην παραλία; Εμείς, επειδή πηγαίνουμε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα εκεί, γιατί ξεκαλοκαιριάσαμε στον Πειραιά –είμαστε από τους προνομιούχους βλέπετε–, δεν είδαμε κανέναν ελεγκτή αλλά και καμιά απόδειξη. Κάτι χαρτάκια σου δίνουν μόλις πιάσεις την ξαπλώστρα και όταν παραγγείλεις οτιδήποτε.

Όταν ζητήσεις απόδειξη, σου δίνουν. Διαφορετικά…

Δεν λέμε, μπορεί να έχουν γίνει έλεγχοι και να μην τους είδαμε ή να μην το μάθαμε, επίσης μπορεί να δίνουν και αποδείξεις και να έτυχε τη δική μας να την… πήρε ο αέρας. Δεν είπαμε τίποτα, ούτε κατηγορήσαμε κάποιον, απλά κάναμε κάποιες ερωτήσεις που προέκυψαν αβίαστα. Και όποιος νομίζει ότι είναι αρμόδιος ας απαντήσει.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ