Στ. Σιμόπουλος στο “Π”: Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια λόγω ΔΕΘ

Στ. Σιμόπουλος στο “Π”: Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια λόγω ΔΕΘ

Του
ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης


Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως θεσμό που διοργανώνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το πρώτο έτος λειτουργίας της το 1926 μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα εμβληματικό γεγονός. Αισίως φέτος διοργανώνεται η 88η ΔΕΘ. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία με την οποία μας συνδέουν ισχυροί επιχειρηματικοί δεσμοί και η ΔΕΘ αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια, όμως, της ΔΕΘ ιδιαίτερη σημασία έχει και η πολυαναμενόμενη ομιλία του εκάστοτε πρωθυπουργού με την εξαγγελία μέτρων οικονομικού κυρίως περιεχομένου να αποτελεί μια παράδοση πλέον. Τα τελευταία πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευσυνειδησία ανακοίνωσε μέτρα που είχαν ως στόχο την υποστήριξη των ευάλωτων και την ανακούφιση των μικρομεσαίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Πάντα με γνώμονα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την αποφυγή μεγάλων υποσχέσεων που θα έθεταν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη και την αξιοπιστία της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει με εμφατικό τρόπο το στίγμα της ακολουθούμενης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Οι περισσότερες από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ που αφορούσαν την πόλη της Θεσσαλονίκης είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε στάδιο δρομολόγησης. Εξάλλου, τα έργα υποδομής στην πόλη που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πραγματοποιήσει καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Ήδη ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την παράδοση του Μετρό στις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Οι εργασίες του flyover συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και το έργο θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2027. Εντός της τετραετίας θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα. Σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στα υπάρχοντα νοσοκομεία της χώρας με στόχο την αναβάθμισή τους. Είναι φανερό ότι όλα αυτά αποτελούν έργα πνοής για την πόλη μας, έργα που θα την καταστήσουν μητροπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είμαι βέβαιος ότι η 88η ΔΕΘ θα στεφθεί και φέτος με επιτυχία, καθιστώντας, παράλληλα, τη Θεσσαλονίκη κέντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων αλλά και σημείο επαφής με τις σύγχρονες ερευνητικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Στόχος, ωστόσο, όλων μας πρέπει να είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια όλο τον χρόνο και όχι μόνο την περίοδο της ΔΕΘ. Είμαι αισιόδοξος ότι τα προσεχή χρόνια θα επιτευχθεί και αυτός ο στόχος και η Θεσσαλονίκη θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ