ΚΑΙΡΟΣ: Μας φέρνει το φθινόπωρο ο Σεπτέμβρης

ΚΑΙΡΟΣ: Μας φέρνει το φθινόπωρο ο Σεπτέμβρης


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Αρχικά άστατος θα είναι ο καιρός στα ανατολικά και στα νότια, με τοπικές βροχές. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές βροχές θα δεχτούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, ενώ λίγα, τοπικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται σε περιοχές κυρίως της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Η θερμοκρασία σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή, γύρω στους 30 – 31 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια στους 32 – 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο στα 3 – 4 και στο Αιγαίο στα 5 – 6 Μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές, εκτός από λίγες τοπικές βροχές σε Εύβοια και νότια νησιωτική χώρα, κυρίως Κρήτη, Νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αλλά μέχρι τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν περιορισμένες νεφώσεις αστάθειας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας και θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας, με έμφαση κυρίως σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα με βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στους 32 – 33 και τοπικά στους 34 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στα 3 – 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η αστάθεια τις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με έμφαση στα ορεινά – ημιορεινά τμήματα. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα με βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας στους 33 – 34 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και θα φτάσουν στα 3 – 5 και στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Αίθριος θα είναι ο καιρός στη χώρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 33 – 34 και τοπικά στους 35 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Η αστάθεια θα εντοπίζεται και πάλι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (με έμφαση στα ορεινά – ημιορεινά) τις θερμές ώρες, με βελτίωση προς το βράδυ. Οι άνεμοι γενικά βόρειοι, εντάσεως 3 – 5 και στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ: Παρόμοιες καιρικές συνθήκες, αλλά τις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν περιορισμένες μπόρες. Βελτίωση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός, αλλά τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες (με έμφαση σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές). Βελτίωση προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, γύρω στους 32 – 34 βαθμούς.

Στα τέλη του πρώτου με αρχές του δεύτερου δεκαήμερου του Σεπτέμβρη υπάρχει πιθανότητα ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά της Μεσογείου να πλησιάσει προς τη χώρα μας και να καταφέρει να δώσει περισσότερες βροχές και εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας.

Το σημαντικό είναι ότι τα μακροπρόθεσμα στοιχεία είναι αισιόδοξα και δείχνουν πως εντός του φθινοπώρου θα λάβει τέλος αυτή η παρατεταμένη ξηρασία που μας επηρέασε τους τελευταίους, αρκετούς, μήνες, αλλά μένει να δούμε αν θα επαληθευθούν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ