Η ποιότητα της ΑΕΚ πήρε την νίκη

Η ποιότητα της ΑΕΚ πήρε την νίκη

Η ΑΕΚ πήρε την νίκη επί του Λεβαδειακού με 3-0 με τα γκολ των Κοϊτά, Ελιασον και Γκατσινιβοτς σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με την… ηρεμία που ήθελε ο Αλμέιδα για να ενσωματωθεί ο φορ και να απορροφηθούν οι νέες τεχνικές που ξεκίνησε να εφαρμόζει στην “νέα” ΑΕΚ.

Ο Λεβαδειακός άντεξε μόνο ένα ημίχρονο απέναντι στην ποιότητα της “Ένωσης”, όπου και μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ με δύο κλασσικές ευκαιρίες του Οζμπολτ αλλά βρέθηκε απέναντι στον φοβερό… Μουκουντί!

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν  μπορουσε να αναπτυχθεί σωστά και να φτιάξει φάσεις σε αυτό το δύσκολο αγωνιστικό τερέν με εξαίρεση την εκπληκτική ατομική φάση του Κοϊτά στο 45 που με ατομική ενέργεια έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα σημείωσε το 0-1 κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Η “Ένωση” γλύτωσε στο 15′ από σίγουρο γκολ μετά από τραγικό λάθος του Στρακόσια όταν και δίνει τη μπάλα στον… Όζμπολτ που τον περνάει, σουτάρει και ο Μουκουντί κόβει σωτήρια, με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του και στο κολλημένο χέρι του σε κόρνερ. Ζήτησε πέναλτι ο Λεβαδειακός στη φάση με τον Μουκουντί, και το VAR είχε την άποψη ότι το χέρι του στόπερ της ΑΕΚ ήταν σε φυσική θέση.

Λίγο αργότερα στο 34′ ευκαιρία για τον Λεβαδειακό και παλι ο Όζμπολντ σε αντεπίθεση, έφερε τη μπάλα μπροστά του βγήκε και έδιωξε ο Στρακόσια με τα πόδια πριν σουτάρει, πήρε το ριμπάουντ ο Τσάπρας και το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Βίχος, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Πλέγας (72’ Μεχία), Μπάλτσι, Λαμαράνα (58’ Τσοκάι), Πεντρόσο (69’ Ρόμο), Γιαννιώτας (57’ Συμελίδης), Όζμπολτ (69’ Γιοκέ). 

ΑΕΚ: Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι (80’ Μάνταλος), Λιούμπισιτς (65’ Περέιρα), Ελίασον (74’ Πινέδα), Κοϊτά (65’ Γκατσίνοβιτς), Λαμέλα (80’ Φερνάντες), Γκαρσία. 



Σχολιάστε εδώ