Το ΕΚΟΜΕ στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το ΕΚΟΜΕ στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ στηρίζει σταθερά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο φέτος πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα με 211 ταινίες από 39 χώρες.

62 ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ σε όλα τα διαγωνιστικά τμήματα, σε εθνική και παγκόσμια πρεμιέρα. Δύο από τις τρεις ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα έχουν υπαχθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο cash rebate που διαχειρίζεται το ΕΚΟΜΕ. Πρόκειται για τις ταινίες What Mary didn’t know σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και Numb σε σκηνοθεσία Δέσποινας Κούρτη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Λεωνίδας Χριστόπουλος και στελέχη του φορέα θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ προκειμένου να ενημερώσουν τους επαγγελματίες του χώρου για το νέο πρόγραμμα υποστήριξης των οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα- Cash Rebate Greece, τις δράσεις για την προώθηση του οπτικοακουστικού τομέα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο καθώς και τον σχεδιασμό για την προσέλκυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση  που διοργανώνει το Φεστιβάλ για τους επαγγελματίες με θέμα: «Μοντέλα ευρωπαϊκών συμπαραγωγών: πώς οι θεσμοί μπορούν να βοηθήσουν τα φεστιβάλ κινηματογράφου να αναδειχθούν και να προωθήσουν ταινίες», στο πλαίσιο της διασύνδεσης δημιουργών από την εγχώρια και τη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία.

Το ΕΚΟΜΕ, συνδράμοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις του DISFF, διοργανώνει στις 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας ένα βιωματικό εργαστήριο Παιδείας στα Μέσα που απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών και είναι βασισμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είσαι (στα) Μέσα;».



Σχολιάστε εδώ