Δήμος Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Δήμος Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Εργασίες ανακαίνισης και επισκευών σε πολλά σχολικά κτήρια όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης, συνεχίζει να πραγματοποιεί o Δήμος Πειραιά, προκειμένου να είναι   στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με την επιστροφή των μαθητών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η  Διεύθυνση Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους, όπως: ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή προαύλιων και τουαλετών, αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις και συντηρήσεις, αισθητικές και λειτουργικές εργασίες και τοποθετήθηκαν δάπεδα ασφαλείας σε νηπιαγωγεία. Επιπλέον, η Διεύθυνση Πρασίνου υλοποίησε εργασίες περιποίησης, καλλωπισμού και ανάπλασης του πρασίνου στους κήπους και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Όπως κάθε χρόνο, προχωρήσαμε στις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, καθώς και σε καθαρισμό και αναπλάσεις πρασίνου στα σχολεία της πόλης μας, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας για τη βελτίωση των σχολικών μας υποδομών. Στόχος μας, με τις εκτεταμένες εργασίες που πραγματοποιήσαμε καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι η δημιουργία ενός καλαίσθητου, λειτουργικού και φιλόξενου περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και να  καταβάλλουμε προσπάθειες, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, για την αναβάθμιση των σχολείων μας, η πλειοψηφία των οποίων δυστυχώς είναι  κατασκευασμένα προ πολλών δεκαετιών, χτισμένα με άλλες προδιαγραφές, για άλλες ανάγκες και με διαφορετικά δεδομένα.  Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Για τον λόγο αυτό,  συμβάλλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα στον εκσυγχρονισμό των σχολικών μας μονάδων για να έχουν τα παιδιά της πόλης μας καλύτερα σχολεία».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Μοραντζής, τόνισε:

«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πειραιά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με μια σειρά εργασιών, όπως εσωτερικοί και εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, τοποθετήσεις δαπέδων ασφαλείας, ανακατασκευές αύλειων χώρων, αντικατάσταση κουφωμάτων, γενικών επισκευών και ανακαινίσεις τουαλετών, ώστε να είναι έτοιμα και ανανεωμένα για να υποδεχθούν τους μαθητές μας τον Σεπτέμβριο. 

Ως Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των σχολείων μας, στοχεύοντας σε σύγχρονα και ασφαλή περιβάλλοντα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας».

Ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας-Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, δήλωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Επισκευών Συντηρήσεων & Έργων Αυτεπιστασίας, συνεχίζουν την υλοποίηση εργασιών στα σχολεία της πόλης, ώστε οι μαθητές να προσέλθουν σε βελτιωμένες υποδομές κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Επισκευών Συντηρήσεων & Έργων Αυτεπιστασίας πραγματοποιούν στα σχολεία: 1ο  Δ.Σ, 2ο  Δ.Σ., 34ο  Δ.Σ. 40ο Δ.Σ. 54ο Δ.Σ., 56ο Δ.Σ., 18ο Δ.Σ., 13ο Λ.Π. 56ο Νηπιαγωγείο ελαιοχρωματισμούς εσωτερικά, εξωτερικά και στους αύλειους χώρους, διαγραμμίσεις διαβάσεων οδοστρωμάτων, επισκευές στα πεζοδρόμια και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στο 28ο Δημοτικό Σχολείο».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Νικήτας  Γκόλφης, σημείωσε:

«Η Διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα – και συνεχίζει – σε περιποίηση, καλλωπισμό και αναπλάσεις πρασίνου στα σχολεία της πόλης μας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στόχος μας είναι τα παιδιά, αλλά και οι καθηγητές να φιλοξενούνται σε ένα όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον».


Σχολιάστε εδώ