Μαρίνα Κοντοτόλη: Άμεση η ανάγκη για νέα εξάμηνη παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών, των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη

Μαρίνα Κοντοτόλη: Άμεση η ανάγκη για νέα εξάμηνη παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών, των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, την ανάγκη που επικρατεί για την παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών, των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατατέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, καθώς σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, όσες επιχειρήσεις επλήγησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, ένα χρόνο μετά δεν έχουν καταφέρει να επανέλθουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Ως εκ τούτου ζητούν νέα εξάμηνη παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν και να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Άμεση η ανάγκη για νέα εξάμηνη παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών, των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, το καταθέτει ως Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καλώντας τον να απαντήσει στη Βουλή για το εάν πρόκειται η Κυβέρνηση να χορηγήσει νέα εξάμηνη παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών για τους πλημμυροπαθείς φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Στο Δελτίο Τύπου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

  • Έπειτα από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel η οποία έπληξε ολόκληρη της περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνέχεια της απόφασής σας (ΦΕΚ Β’ 6444/10.11.2023), που αφορά στην αναστολή των πλειστηριασμών και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από της καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2023, ζητούν να χορηγηθεί νέα εξάμηνη παράταση, καθώς το χρονικό διάστημα που έχει περάσει δεν ήταν αρκετό, ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να μπορέσουν να ανακάμψουν.
  • Η καταστροφή των επιχειρήσεων της περιοχής μας εμποδίζει ακόμη την εύρυθμη λειτουργία ορισμένων εξ’ αυτών. Ο μόνος τρόπος να συμβάλουμε στην τιτάνια προσπάθεια των επιχειρήσεων είναι η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των επιχειρήσεων μελών του επιμελητηρίου Τρικάλων, για αναστολή των πλειστηριασμών και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, τουλάχιστον για ακόμη έξι μήνες.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2024

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Μαρίνα Κοντοτόλη



Σχολιάστε εδώ