Σωκράτης Φάμελλος: Είμαι αντίθετος σε λάθος επιλογές που οδηγούν σε εσωστρέφεια και συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σωκράτης Φάμελλος: Είμαι αντίθετος σε λάθος επιλογές που οδηγούν σε εσωστρέφεια και συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Το δίλημμα είναι σαφές: Θέλουμε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο πυρήνας της προοδευτικής παράταξης, που θα στηρίξει μία προοδευτική Κυβέρνηση, που θα έχει μια πλατιά κοινωνική απήχηση ή θέλουμε έναν μικρό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έχει συνεχώς μια εσωστρέφεια, μια επιστροφή σε εσωτερικά προβλήματα και εσωτερικούς διχασμούς; Γιατί η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη, για αλλαγή του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δίχασε την Κ.Ο., ήταν ακατανόητη, αδικαιολόγητη και μας οδηγεί σε περιδίνηση και σε εσωστρέφεια. Και η επιλογή αυτή δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας οδηγεί σε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και τοποθετούμε απέναντι σε αυτή την επιλογή. Υποχρεούμαι πλέον να μιλήσω για τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας και αυτό το έπραξα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου.

Συνέχισε δε ο Σωκράτης Φάμελλος «Προφανώς ενημερώθηκα αιφνιδιαστικά για τη σύγκληση της ΚΟ και το πρωί ο πρόεδρος με ενημέρωσε για την αλλαγή όλου του προεδρείου. Το πιο σημαντικό και αυτό που έχει πολιτική σημασία είναι ότι η εισήγηση αυτή του προέδρου δημιούργησε ένα σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, μας έκανε ξανά αρνητικό πρωτοσέλιδο και θέμα σε όλα τα κανάλια. Ο πρόεδρος είχε ενημερωθεί ότι με την επιλογή του αυτή θα δημιουργήσει ένα σοβαρότατο εσωτερικό πρόβλημα. Επέλεξε δηλαδή να δημιουργήσει ένα πολιτικό πρόβλημα την ώρα που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία με την καταστροφική πολιτική μίας διεφθαρμένης κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και ενώ υπάρχουν οι εξελίξεις για την αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.  Δημιουργούμε ένα εσωτερικό θέμα τη στιγμή που θα έπρεπε να λύνουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα και πολιτικό έλλειμμα».

«Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί έκανε αυτή την επιλογή αυτή τη χρονική στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μία κοινοβουλευτική ομάδα και σε ένα προεδρείο που λειτουργούσε πάρα πολύ καλά και εκπλήρωνε και τα αντιπολιτευτικά και τα προγραμματικά καθήκοντα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να ανοίξουμε ένα  ζήτημα, να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα, όταν δεν υπάρχει και αιτία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αμφισβήτηση της ενότητας και της συλλογικότητας από τις επιλογές του προέδρου». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Με την κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα. Ήρθε σε αντίθεση με την απόφαση του συνεδρίου. Επειδή για μένα πάνω από όλα βρίσκεται η ενότητα και η συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και οφείλουμε να την τηρούμε και να την υπερασπιζόμαστε και να τη διευρύνουμε, γιατί εκεί στηρίζονται τα αριστερά κόμματα, γι’ αυτό το λόγο υποχρεώθηκα να δηλώσω τη διαφωνία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Σημείωσε δε ότι θέτει θέμα κριτικής της ηγεσίας. «Εφόσον πλήττεται η ενότητα και η συλλογικότητα, εφόσον η επιλογή του προέδρου είναι επιζήμια και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κοινωνία θέτω ξεκάθαρα θέμα κριτικής της ηγεσίας. Η επιλογή του προέδρου μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό. Είναι σοβαρό πολιτικό λάθος. Μία επιλογή που μας οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο και εσωστρεφή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δημιουργεί ένα πλειοψηφικό ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας».

«Είναι γεγονός ανησυχώ και ότι είμαι προβληματισμένος για την επόμενη ημέρα του κόμματός μου. Με μεγάλο δισταγμό και με προσοχή θέτω τα ζητήματα δημόσια. Και αφού το έχω θέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπάρχει θέμα της  πολιτικής της ηγεσίας μας. Και χρησιμοποιώ ξεκάθαρους πολιτικούς όρους. Δεν έχω προσωπική στάση στην πολιτική. Ούτε έκρινα τον Στέφανο Κασσελάκη με προσωπικούς όρους. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Είμαι πάνω από όλα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για μένα υπάρχει θέμα ως προς την πολιτική της ηγεσίας. Εξάλλου τόνισα ότι έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για μια άλλη πολιτική η οποία θα εκφράζει την ενότητα και τη συλλογικότητα, που την αποφασίσαμε στο συνέδριο. Το ερώτημα είναι γιατί δεν το υλοποιούμε; Αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος».

Ερωτηθείς για το ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε «Για να διορθώσουμε τα λάθη τα οποία έχουν γίνει πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αλλάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ακούσει ούτε μία λέξη αυτοκριτική, ούτε μία αιτιολόγηση. Τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσουν τα όργανα και τα μέλη του κόμματος. Προφανώς η βάση του κόμματος πρέπει να επιλέξει. Τα όργανα και η βάση της παράταξης θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα».

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=-MK2LoVHvLE


Σχολιάστε εδώ