ΚΑΙΡΟΣ: Σταδιακή πτώση της Θερμοκρασίας – ΠΡΟΣΟΧΗ! Καταιγίδες ή τοπικές βροχές ως το βράδυ του Σαββάτου

ΚΑΙΡΟΣ: Σταδιακή πτώση της Θερμοκρασίας – ΠΡΟΣΟΧΗ! Καταιγίδες ή τοπικές βροχές ως το βράδυ του Σαββάτου


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


Από την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπου θα κατηφορίσει προς την χώρα μας μια δροσερή αέρια μάζα από την βορειοανατολική Ευρώπη θα βάλει τη χώρα με αυξημένη εκτεταμένη την αστάθεια όπου θα επηρεάσει και πεδινές περιοχές με τον υδράργυρο να σημειώνει σταδιακά πτώση και να φτάνει σε θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή. 

ΠΕΜΠΤΗ: Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η ημέρα, μέχρι και τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας, σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, Αττική, Εύβοια, Ιόνιο, ορεινά Κρήτης, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη και ορεινά νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες ή τοπικές βροχές. Αυξημένη η αστάθεια σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά βόρειοι όπου θα αγγίζουν στα Πελάγη τα 3-5 και τοπικά τα 6bf στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αρχικά άστατος καιρός στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την δυτική βορειοδυτική Πελοπόννησο και την δυτική παράκτια Στερεά. Μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες θα αρχίζουν να αναπτύσσονται νεφώσεις αστάθειας και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας και μέχρι το μεσημέρι με απόγευμα θα εκδηλωθεί αυξημένη αστάθεια με σποραδικές καταιγίδες ή τοπικές βροχές σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, Αττική, Εύβοια, Θεσσαλία, Σποράδες, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου, υπόλοιπο Ιόνιο και Κρήτη.

Προς το βράδυ αναμένεται βελτίωση εκτός από περιοχές κατά τόπους της κεντρικής Μακεδονίας, Σποράδες, νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου πιο περιορισμένα, ανατολική Θεσσαλία όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση φτάνοντας τους 31 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς. Οι άνεμοι παραμένουν με τις ίδιες εντάσεις και διευθύνσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Αρχικά τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας(κυρίως Χαλκιδική), Σποράδες, πιο περιορισμένα σε Εύβοια και ανατολική Στερεά(+ βορειοδυτική κυρίως Αττική).

Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες περιμένουμε αυξημένη αστάθεια με κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες ή βροχές σε περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου. Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, Κρήτη. Πιο τοπικά, σε Ιόνιο, νησιά ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση από τις περισσότερες περιοχές αναμένεται προς το βράδυ με τοπικά φαινόμενα να παραμένουν κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, νότιες περιοχές της Χαλκιδικής, Σποράδες, Εύβοια, λίγα τοπικά φαινόμενα σε Κυκλάδες (κυρίως βόρειες) και πιθανόν περιορισμένα σε ανατολική Στερεά.  Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση περεταίρω που θα φτάσει τους 29 με 30 και τοπικά μέχρι και τους 32 βαθμούς. Οι άνεμοι ίδιες διευθύνσεις που θα ενισχυθούν λίγο στο Αιγαίο φτάνοντας τα 5-6bf.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ