Σημεία και τέρατα για να γίνει βουλευτής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σημεία και τέρατα για να γίνει βουλευτής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

–Πιέσεις, απειλές, μπούλινγκ και εκφοβισμός στους επιλαχόντες του ΣΥΡΙΖΑ

Πιέσεις, απειλές, λεκτικό μπούλινγκ, εκφοβισμοί, εκβιασμοί, αλλά και παζάρια και υποσχέσεις για ανταλλάγματα συνθέτουν το παρασκήνιο και το προσκήνιο της επιχείρησης του Στ. Κασσελάκη να μπει στη Βουλή… από το παράθυρο. Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι πρωτόγνωρα για τα πολιτικά χρονικά της χώρας, προκαλούν, δε, θλίψη και αποτροπιασμό.

Μετά την παραίτηση του Ό­θωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα –φήμες αναφέρουν ότι έλαβε υποσχέσεις για μελλοντική αξιοποίηση– τα φώτα έχουν στραφεί προς τους επιλαχόντες που ακολουθούν μέχρι την 9η θέση, στην οποία βρίσκεται ο Στ. Κασσελάκης. Και μπορεί από την Κουμουνδούρου να υποστηρίζουν ότι δεν πιέζουν κανέναν να παραιτηθεί, ωστόσο οι πιέσεις από τρίτους, προϊόντος του χρόνου, έχουν ενταθεί.

Συχνά – πυκνά, δε, αναβαθμίζονται σε απειλές, εκφοβισμό και εκβιασμούς σε βάρος των επιλαχόντων αλλά και μελών των οικογενειών τους. Κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν όλα γίνονται σε γνώση, με την ανοχή ή τη σύμφωνη γνώμη του Στ. Κασσελάκη.

Προκαλεί, ωστόσο, εύλογους συνειρμούς το γεγονός ότι στο παιχνίδι των πιέσεων και του λεκτικού μπούλινγκ πρωταγωνιστούν στελέχη που κινούνται στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών του. Μεταξύ αυτών η Θ. Τζάκρη, η Ν. Κασιμάτη κ.ά.

Οι πιέσεις δεν περιορίζονται πάντως μόνο προς την πλευρά των επιλαχόντων αλλά και προς τον Αλ. Τσίπρα. Από την Κουμουνδούρου του ζητούν εμμέσως, αλλά και ευθέως, να πείσει Π. Τσαπανίδου και Μ. Καλογήρου, που θεωρούνται δικοί του άνθρωποι, να παραιτηθούν και να διευκολύνουν τη διαδικασία για την είσοδο του κ. Κασσελάκη στο Κοινοβούλιο.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι σε διαφορετική περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός «θα επιβεβαιώσει τις φήμες ότι υπονομεύει τον κ. Κασσελάκη». Προσθέτουν, δε, ότι, αν ο κ. Τσίπρας δεν… διευκολύνει την κατάσταση, είναι πολύ πιθανό τα πράγματα να οδηγηθούν στα άκρα, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα του την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είναι ενήμερος για όσα διακινούνται από τα κεντρικά γραφεία και είναι εξοργισμένος. Δεν πρόκειται ωστόσο να αντιδράσει εν θερμώ, αλλά θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Γεγονός είναι πάντως ότι ο κ. Κασσελάκης θα μετέλθει κάθε μέσο και τρόπο για να μπει από το παράθυρο στη Βουλή. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει σειρά συγκρούσεων, ενδεχομένως και μια νέα διάσπαση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Σχολιάστε εδώ