Πιο κοντά στη διάσπαση o ΣΥΡΙΖΑ

Πιο κοντά στη διάσπαση o ΣΥΡΙΖΑ

Όλο και πιο κοντά στη διάσπαση έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «πολεμικό κλίμα» που επικρατεί μεταξύ ηγεσίας και διαφωνούντων δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εξομάλυνση της κατάστασης.

Το χάος που χωρίζει τις δύο πλευρές επιβεβαιώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση οκτώ μελών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις θέσεις και τις αποφάσεις που προωθεί ο Στ. Κασσελάκης σε κρίσιμα ζητήματα, τα οποία, όπως υποστήριξαν, «ευτελίζουν το κόμμα».

Η συνέχεια ήταν εκρηκτική, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι βάσει σχεδίου συντηρούν την ένταση και την εσωστρέφεια, υπονομεύοντας επί της ουσίας τις προσπάθειες για την ανάκαμψη του κόμματος.

Τους κάλεσε, δε, μαζί με την ομάδα των «87», να αποφασίσουν αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί, αναφερόμενος προφανώς στις φήμες για νέο φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Εμμέσως έβαλε στο στόχαστρο και τον προκάτοχό του Αλ. Τσίπρα, καθώς τα σενάρια που διακινούνται θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να πρωταγωνιστεί, στο παρασκήνιο προς το παρόν, στις σχετικές διεργασίες.

Απαντώντας, οι «87» κατηγόρησαν τον κ. Κασσελάκη ότι βρίσκεται σε σύγχυση και ότι με τη συμπεριφορά του τροφοδοτεί την εσωστρέφεια στο κόμμα. Μετά τα τελευταία γεγονότα, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη και ίσως αποδειχθεί και καταλυτική για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ