Μυστήρια στο νηπιαγωγείο: Ο κόσμος των μελισσών

Μυστήρια στο νηπιαγωγείο: Ο κόσμος των μελισσών

Μια πρωτότυπη διαθεματική προσέγγιση στους βασικούς γνωστικούς στόχους του νηπιαγωγείου, βασισμένη στη διασκεδαστική μέθοδο της επίλυσης μυστηρίων!


Συγγραφέας
Βίκυ Ζωγοπούλου


Εικονογράφηση
Νικολέττα Φιλιππίδη


Ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση της βασίλισσας Μελίσσης και τι σκοπό έχει; Ποιος κάνει παρεμβολές πάνω απ’ την πόλη της Μελωδίας κι αντί για εξάγωνα οι μέλισσες κάνουν κύκλους, τετράγωνα και τρίγωνα στην κυψέλη; Τι συμβαίνει τελικά και στο δάσος της Χρυσαφένιας Βελανιδιάς οι μέλισσες εξαφανίζονται;

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που δημιούργησε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Βίκυ Ζωγοπούλου, το Μυστήρια στο νηπιαγωγείο: Ο κόσμος των μελισσών προετοιμάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές για την πρώτη δημοτικού, με στόχο την ομαλή μετάβασή τους στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα. Την εικονογράφηση έκανε η Νικολέττα Φιλιππίδη.

  • Η συγκεκριμένη σειρά είναι πρωτότυπη και αποτελεί από μόνη της μια ειδική κατηγορία στον χώρο των εκπαιδευτικών βιβλίων.
  • Ακολουθεί την ύλη της κάθε τάξης, παράλληλα όμως αποτελεί και μια διαθεματική προσέγγιση που ενισχύει τη λογική, τη φαντασία και την ενσυναίσθηση μέσα από γρίφους και πρωτότυπες ασκήσεις.
  • Σε κάθε βιβλίο οι μαθητές-αναγνώστες ακολουθούν τους ήρωες του βιβλίου, τον Ιάσονα και τη Σοφία, στις περιπέτειές τους και επιλύουν μαζί τα μυστήρια που συναντούν, κάνοντας παράλληλα μία ουσιαστική και διασκεδαστική επανάληψη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Βίκυ Ζωγοπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση. Εργάζεται ως δασκάλα στην ιδιωτική εκπαίδευση από το 2010 και διδάσκει στα Master Classes της Χαρισμάθειας, όπου είναι επιστημονικός συνεργάτης από το 2019. Έχει διακριθεί από τη Microsoft ως Microsoft Innovative Educator Trainer για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών.
Για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος έχει γράψει τις σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων «Μαθηματικά & Γλωσσικά Μυστήρια» και «Μυστήρια στο Νηπιαγωγείο».

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Νικολέττα Φιλιππίδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ξεχώρισε για την ιδιαίτερη κλίση της στη ζωγραφική. Ξεκίνησε την καριέρα της στη γραφιστική και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Art Director σε διαφημιστικές εταιρείες. Το πάθος της για τη ζωγραφική την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Γερμανία κι έπειτα στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Καθώς όμως το παιδικό βιβλίο της κέντρισε το ενδιαφέρον, στράφηκε αποκλειστικά σε αυτό, ακολουθώντας καριέρα εικονογράφου.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΕΙΡΑ: Μυστήρια στο Νηπιαγωγείο
Ηλικία: Παιδιά ηλικίας 5+
Κατηγορία:
ISBN: 978-618-232-044-0



Σχολιάστε εδώ