ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί την ουσιαστική «ταφόπλακα» της έννοιας του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί την ουσιαστική «ταφόπλακα» της έννοιας του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

“Η λογική του «δώσε κάτι παραπάνω να κάνεις τη δουλειά σου», η οποία διαπνέει την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελεί την ουσιαστική «ταφόπλακα» της έννοιας του κράτους πρόνοιας και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όταν αυτή η λογική εφαρμόζεται στο φάρμακο, ειδικά σε μια περίοδο ακρίβειας, με έμφαση σε είδη πρώτης ανάγκης, στα τρόφιμα, αλλά και στην ενέργεια, με λίγα λόγια χτυπάει οδυνηρά τους πιο αδύναμους, η αύξηση της τιμής 700 σκευασμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται αντιβιώσεις και αντιφλεγμονώδη, έως και 400%, είναι κοινωνικά ανάλγητη και επιβεβαιώνει το απεχθές ποιόν της κυβέρνησης και του υπουργού της.

Η δήλωση του γνωστού και μη εξαιρετέου υπουργού, ότι οι αυξήσεις αφορούν «μοναδικά φάρμακα, αναντικατάστατα, που βρίσκονται σε μακροχρόνιες ελλείψεις», κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα, ενώ ο ισχυρισμός ότι με τις αυξήσεις επιτυγχάνεται «η μείωση του κόστους θεραπείας», είναι απροκάλυπτος χλευασμός των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. 

Να είναι σίγουρος ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι την ώρα της κάλπης η κοινωνία θα ανταποδώσει την κοροϊδία και τη σκληρότητα που επιδεικνύει  η κυβέρνησή του.”



Σχολιάστε εδώ