Παύλος Γερουλάνος: «Ενιαίος προοδευτικός πόλος με κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ»

Παύλος Γερουλάνος: «Ενιαίος προοδευτικός πόλος με κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ»

«Νίκη Αξιών για την Αναγέννηση, πρώτα του ΠΑΣΟΚ και μετά της Πατρίδας. Στόχος μου δεν είναι απλά να γίνω ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά η  εκλογή μου να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη νικηφόρα επιστροφή των προοδευτικών αξιών στη διακυβέρνηση του τόπου» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή» και τον δημοσιογράφο Νίκο Λιονάκη, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος και εξήγησε «Ξέρετε γιατί; Γιατί όποιος μελετήσει την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, θα καταλάβει ότι αυτό που ένωσε εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες δεν ήταν η δίψα για εξουσίες, αλλά η πίστη σε αξίες και οι πολιτικές που απορρέουν από αυτές. Αξίες όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η ασφάλεια, η διαφάνεια, η δημιουργία και η πρόοδος για όλες και όλους. Με το πάθος μας για αυτές τις αξίες, με ενότητα που εμπνέουν αυτές οι αξίες και με το σχέδιο της Αναγέννησης που κατέθεσα, που υπηρετεί αυτές τις αξίες, θα γίνουμε πάλι κοινωνική πλειοψηφία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Γερουλάνος αναφέρει τα 5 βήματα που προγραμματίζει, εφόσον εκλεγεί, ώστε να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο.

«Για να γίνει ξανά κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ πρέπει πρώτα να ανοίξει τις πόρτες σε όσους θέλουν να βοηθήσουν και οργανωμένο σε όλα τα επίπεδα, για να τους αξιοποιήσει σωστά. Σε αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζω 5 βήματα. Πρώτο βήμα, θα καλέσω κάθε αιρετό, πρώην και εν ενεργεία, που προέρχεται από τον χώρο μας, στον χώρο της πολιτικής. Βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων, Συνεταιρισμών, Συνδικαλιστικών Φορέων και θα τους ζητήσω τη βοήθειά τους, ώστε να μπορέσουμε να επανασυνδέσουμε το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και να εξειδικεύσουμε το σχέδιο Αναγέννηση για κάθε γωνιά της χώρας, κοινωνική ομάδα και κλάδο της οικονομίας.

Δεύτερο, πλήρης ενεργοποίηση των τομέων πολιτικής, για παραγωγή κυβερνητικού προγράμματος, με κεντρικό άξονα την Αναγέννηση και την αποσυγκέντρωση της εξουσίας, ώστε να έχουμε έτοιμα μέσα σε ένα εξάμηνο τα 5 πρώτα Νομοσχέδια της Κυβέρνησής μας.

Τρίτο, συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές μας, τους πρώην Προέδρους και ειδικούς, για μια πολυεπίπεδη, ενεργητική εξωτερική και αμυντική πολιτική και παρουσία του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα εθνικά μας θέματα και διεθνή φόρα.

Τέταρτο, σύγχρονη επικοινωνία που θα φτάσει το σχέδιό μας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Και τέλος, μέσα από αυτή τη διαδικασία, συγκρότηση ηγετικής ομάδας που θα εμπνέει ενότητα και εμπιστοσύνη στον κόσμο επειδή θα πείθει ότι αυτά που λέμε μπορούμε να τα κάνουμε πράξη και να αλλάξουμε τη χώρα».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: https://www.yeroulanos.gr/eniaios-proodeytikos-polos-me-kyriarcho-to-pasok/



Σχολιάστε εδώ