Όσα είπε η Βούλα Κεχαγιά, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών

Όσα είπε η Βούλα Κεχαγιά, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών

Εισαγωγική τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών:

“Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφοντας τη λειτουργία των τραπεζών στην εποχή Μητσοτάκη αφού θυμίζει πως οι τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού που μάτωσε τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνει την απόφαση των ίδιων των τραπεζιτών να τριπλασιάσουν τους μισθούς τους, να πάρουν μπόνους, να καθιερώσουν υψηλότατες χρεώσεις στις συναλλαγές και να διατηρήσουν μηδενικά τα επιτόκια καταθέσεων. Την ώρα που βρίσκονται στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο πρόεδρός του ζητάμε από το πολιτικό σύστημα ξεκάθαρες απαντήσεις: «Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;»” τόνισε η Βούλα Κεχαγιά.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει άμεσα Πρόταση Νόμου για τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, με νομική, οικονομική και δυναμική αυτοτέλεια. Ο διοικητής και υποδιοικητές της θα επιλέγονται όχι με κομματικά κριτήρια από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και με σύμφωνη γνώμη Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προβλέπει την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος και την ίδρυση ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών, όπως και την αγορά νέων πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και τη χρήση αξιόμαχων παλαιότερων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.”

Αναλυτικά όσα είπε κατά την ενημέρωση:

**Ο Στεφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στα Χανιά με μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

**Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματος για την πολιτική προστασία μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική που κατέδειξαν για μία ακόμη φορά τη γύμνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός, όσο κι αν προσπαθεί να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες, η πραγματικότητα λέει ότι επί κυβέρνησης ΝΔ έχουν τριπλασιαστεί οι καμένες εκτάσεις, με την χώρα μας να είναι πρώτη στην αναλογία στην ΕΕ ανά αριθμό πυρκαγιών.

*Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει άμεσα Πρόταση Νόμου για τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, με νομική, οικονομική και δυναμική αυτοτέλεια. Ο διοικητής και υποδιοικητές της θα επιλέγονται όχι με κομματικά κριτήρια από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και με σύμφωνη γνώμη Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προβλέπει την στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος και την ίδρυση ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών, όπως και την αγορά νέων πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και τη χρήση αξιόμαχων παλαιότερων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την ολίγιστη κυβέρνηση ούτε φωνή ούτε ακρόαση σε σχέση με το αναλυτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κατανοητό. Άλλωστε όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης η πυρκαγιά που έφθασε στην πόλη αφορούσε «λίγους».

**Σε χθεσινό του άρθρο στο Βήμα της Κυριακής αναφερόμενος στην απόλυτη αποτυχία του λεγόμενου «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει μεταξύ άλλων: «επέστρεψα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, με στόχο να βοηθήσω στην κοινή προσπάθεια όλων των προοδευτικών πολιτών, για τη θεσμική, κοινωνική και οικονομική ανασύνταξη της Ελλάδας και την πολιτική ήττα της αυτοχειροκροτούμενης κυβέρνησης της Δεξιάς υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Στόχος μας, να πείσουμε τους πολίτες που σήμερα νιώθουν ότι δεν έχουν φωνή, ότι μπορούμε να τούς εκφράσουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, για να πετύχουμε μία ριζική κοινωνική και πολιτική αλλαγή, χρειαζόμαστε μία ενεργή κοινωνία με δημοκρατικά αντανακλαστικά, που θα συστρατευθεί με τις πολιτικές δυνάμεις της προόδου».

**Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφοντας τη λειτουργία των τραπεζών στην εποχή Μητσοτάκη αφού θυμίζει πως οι τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού που μάτωσε τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνει την απόφαση των ίδιων των τραπεζιτών να τριπλασιάσουν τους μισθούς τους, να πάρουν μπόνους, να καθιερώσουν υψηλότατες χρεώσεις στις συναλλαγές και να διατηρήσουν μηδενικά τα επιτόκια καταθέσεων. Την ώρα που βρίσκονται στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο πρόεδρός του ζητάμε από το πολιτικό σύστημα ξεκάθαρες απαντήσεις: «Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;»

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ τη διετία 2022-2023 το τεράστιο επιτοκιακό περιθώριο έφερε στις ελληνικές τράπεζες κέρδη 8 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ήδη 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση τους προς τον κ. Κωστή Χατζηδακη και με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη αναδεικνύουν την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης για τη μείωση των προμηθειών. Αλλά το υπουργείο οικονομικών κωφεύει.

**Με αφορμή την ειδεχθή πράξη της βεβήλωσης του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην Κωνσταντινούπολη την οποία καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να βγει επιτέλους από τη θερινή ραστώνη και να καταστήσει σαφές στην τουρκική πλευρά ότι ο δρόμος της εξομάλυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αρχή της καλής γειτονίας χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνη και άφωνη την τουρκική κινητικότητα κι εν πολλοίς προκλητικότητα στην Κάσο.

**Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του κυνισμού τον οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει ως κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός διάλυσης της υγείας κ. Γεωργιάδης αντιμετώπισε το θάνατο μιας γυναίκας τουρίστριας ως αναπόφευκτο καθώς όπως είπε «ένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού γιατρούς». Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την υγεία αφορά δραστικές αλλαγές υπέρ των πολιτών και του υγειονομικού προσωπικού και είναι προτεραιότητα μας.

** Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΠΓ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση των μέσων του για να ακούγεται μέσω αυτών η φωνή της κοινωνίας. Θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και χρηματοδότησης για να υπηρετηθεί αυτό το σχέδιο εξορθολογισμού των ΜΜΕ το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

°° Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα το Φθινόπωρο. Και σε βασικά και σε σχολικά είδη αναφέρει η Ναυτεμπορική. Επίσης από σήμερα σύμφωνα με τα ΝΕΑ ακριβαίνουν 850 φάρμακα επιφέροντας αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων κατά 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ρωτάμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη τι έχει κάνει για να συγκρατήσει τις τιμές;

** Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η κοινοβουλευτική του ομάδα εργάζονται εντατικά εν όψει της ΔΕΘ προκειμένου να καταθέσει δίκαιες και συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, από την ακρίβεια και το στεγαστικό, μέχρι τη δημόσια υγεία. Το επεσήμανε και ο Στέφανος Κασσελάκης στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΓ. Το προεδρείο της ΚΟ με τον Τομεάρχη οικονομικών Ν. Παππά εργάζονται προς την κατεύθυνση της παρουσίασης ολοκληρωμένης πρότασης για το ιδιωτικό χρέος.

**Το Politico έχει σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη χώρα μας ΜΜΕ τον τίτλο: Ελλάδα, η χώρα που αφήνει τον κόσμο να δραπετεύει από τη Δικαιοσύνη». Αξίζει να το διαβάσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα…
Και να πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο στον Εμμανουήλ Καραλή που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.



Σχολιάστε εδώ