Μαζική Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, κτυπήθηκαν ενεργειακές πηγές και σημαντικές υποδομές – Το Κίεβο ζητεί το ελεύθερο στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας

Μαζική Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, κτυπήθηκαν ενεργειακές πηγές και σημαντικές υποδομές – Το Κίεβο ζητεί το ελεύθερο στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας

Μεγάλη επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) εξαπέλυσε νωρίς σήμερα το πρωί η Ρωσία στις περισσότερες περιφέρειες της Ουκρανίας σημείωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ.

«Σήμερα 15 περιφέρειες επλήγησαν από μαζική ρωσική επίθεση. Ο εχθρός χρησιμοποίησε διάφορα είδη όπλων: drones, πυραύλους κρουζ και Kinzhals (υπερηχητικοί πύραυλοι). Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός πρωθυπουργός όπως αναφερει το Hellas Journal.

Επλήγησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις, αεροπορικές βάσεις και ορυχεία αλλά και το ανατολικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφους.

Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK ανακοίνωσε εξάλλου βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. «Τεχνικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος», διευκρίνισαν οι δημοτικές αρχές του Κιέβου σε ανακοίνωσή τους.

— Το Κίεβο καλεί τους συμμάχους του να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία —

Μετά τη μαζική αυτή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ο Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου, κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να επιτρέψουν στην Ουκρανία επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία με όπλα που έχει προμηθευτεί η Ουκρανία από τη Δύση.

«Μια απόφαση αυτού του είδους θα επιταχύνει το τέλος της ρωσικής τρομοκρατίας», σημείωσε ο Γέρμακ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πηγή Hellas Journal/Με πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτο: Hellas Journal/Ukrainian rescuers work at the site of a shelling of a residential area in Kharkiv, EPA, SERGEY KOZLOV 52508


Σχολιάστε εδώ