Στ. Καλαφάτης στο “Π”: Έργα και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Στ. Καλαφάτης στο “Π”: Έργα και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Του
ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης,
Γενικού Γραμματέα ΚΟ


Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, για όλους τους Έλληνες, το προηγούμενο διάστημα: Πρωτόγνωρους καύσωνες και περίπου 4.000 φωτιές, που προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στον φυσικό μας πλούτο και στην περιουσία συμπολιτών μας. Επιμονή της ακρίβειας, που υποδαυλίζεται πλέον όχι μόνο από γεωπολιτικά γεγονότα αλλά και από την κλιματική κρίση.

Προβλήματα στον χώρο της υγείας, της ασφάλειας, και όχι μόνο, που έρχονται από το χθες. Ένα, ωστόσο, είναι περισσότερο από βέβαιο: Σε όλα τα μέτωπα, τα πάντα εξελίχθηκαν καλύτερα από πριν. Έγιναν και γίνονται βήματα που εγγυώνται ένα καλύτερο «αύριο». Και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τη σκληρή προσπάθεια εκείνων που με αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Όπως επίσης και τις δράσεις, τις μεταρρυθμίσεις, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ακούμε τον κόσμο και εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα προβλήματα της καθημερινότητας. Από την πρώτη στιγμή, σταθήκαμε δίπλα στους πληγέντες, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε την προώθηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαρκούς αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, αποκατάστασης και προστασίας του δασικού μας πλούτου. Εντείνουμε τις δράσεις, τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις απέναντι στο τέρας της ακρίβειας. Προχωρούμε σε προσλήψεις και έργα υποδομών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, σε προμήθειες λεωφορείων για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των μετακινήσεων, σε πρωτοβουλίες για την τόνωση της ασφάλειας. Δρομολογούμε, παράλληλα, νομοθετικές παρεμβάσεις για ένα νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, νέο πλαίσιο για τις συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, περαιτέρω στήριξη του αγροτικού τομέα, ενθάρρυνση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο, αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ανταποκρινόμαστε, ταυτόχρονα, στη δέσμευση της κυβέρνησης για μια σειρά σημαντικών, μικρών και μεγάλων, έργων και υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα. Και, βέβαια, δίνουμε στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία τις προϋποθέσεις για μια νέα προοπτική δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Το 2024 είναι η χρονιά του Μετρό Θεσσαλονίκης, του πιο σύγχρονου στην Ευρώπη, που θα δώσει ανάσα στις μετακινήσεις και θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού. Παραδίδεται τον Νοέμβριο η βασική γραμμή, ενώ η επέκταση προς Καλαμαριά προβλέπεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Ακολουθούν οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς Εύοσμο και Κορδελιό, ενώ σχεδιάζονται και προς Τούμπα και Χαριλάου.

Σημαντικό, επίσης, είναι το ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και προχωράει με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή του Περιφερειακού Οδικού Άξονα (FlyOver), με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάιο του 2027. Προχωράει, παράλληλα, η ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, μπαίνει σε φάση κατασκευής το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο και προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου.

Εκδόθηκε, ακόμη, η οικοδομική άδεια για το Μουσείο Ολοκαυτώματος και ξεκινούν τα έργα, άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC στην Περαία, προχωράει ο διαγωνισμός για τα logistics στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου και οι διαδικασίες για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, που θα φέρει σύγχρονες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές αλλά και περισσότερο πράσινο στο κέντρο της πόλης. Δρομολογήθηκαν, όμως, και ρεαλιστικές λύσεις για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που έχουν ανάγκη οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ό,τι σχεδιάσαμε –και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτό– προχωράει αταλάντευτα. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ